Lynstegte grøntsager med sennepsmørbrad

Denne ret kan du både lave som steg med tilbehør og som wokret. Husk at magert kød skal tilberedes nænsomt for at give dig den bedste smagsoplevelse.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Efterår, Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Lynstegte grøntsager med sennepsmørbrad

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 lille afpudset mørbrad fra gris, 350 g
2 spsk dijonsennep
1 tsk salt
Peber
½ spsk hvedemel

Lynstegte grøntsager
350 g hvidkål
2 små porrer eller 1 stor, 250 g
250 g champignon
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 kviste timian
1 spsk soja sauce

 

Tilbehør

200 g perlebyg, pasta eller ris, gerne fuldkorn

Sådan gør du

 
Tilbehør
  1. Kog perlebyg, pasta eller ris efter anvisningen på pakken.

Tilberedt som steg

Sennepsmørbrad

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Smør sennep på mørbraden og drys lidt mel ovenpå. Brug evt. en lille sigte. Melet får senneppen til at sidde bedre fast, så den ikke falder af, når kødet kommer på panden.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande ved god varme. Brun mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  5. Skru ned til svag varme og steg mørbraden i ca. 15 minutter. Vend den jævnligt.
  6. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62 grader, hvis kødet skal være rosa, 65 grader ved svagt rosa og 68-70 grader ved gennemstegt.

Lynstegte grøntsager

  1. Skær peberfrugten i tynde strimler. Skær porrerne i skrå skiver.
  2. Flæk agurken, skrab kernerne ud, og skær den i ½-1 cm tykke skiver.
  3. Hak hvidløget fint.
  4. Varm olien på en stor pande eller en wok ved kraftig varme. Tilsæt peberfrugt og porre og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt agurk, hvidløg og oregano og steg i yderligere nogle minutter under omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
  5. Smag til med salt, peber og sojasauce.

Tilberedt som Wokret

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Skær kødet ud i 1x1 cm stave.
  4. Vend stavene i sennep, salt og peber i en skål.
  5. Drys lidt mel ovenpå.
  6. Skær hvidkål i tynde strimler.
  7. Skær porrerne i tynde, skrå skiver.
  8. Skær champignon i skiver.
  9. Hak hvidløget fint.
  10. Varm 1 spsk olie på en pande ved god varme.
  11. Brun kødstrimlerne på alle sider, 4 minutter i alt.
  12. Læg kødet på en tallerken.
  13. Varm 1 spsk olie ved kraftig varme.
  14. Tilsæt porre og champignon og brun.
  15. Tilsæt hvidkål, hvidløg og timian og steg et par minutter under omrøring.
  16. Tilsæt kød og sojasauce og steg i yderligere 2 minutter under omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
  17. Smag til med salt, peber og sojasauce.

Anretning

  1. Læg perlebyg i en dyb tallerken.
  2. Læg wokret på.
  3. Pynt med en kvist timian.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad af gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 710 g af retten): 

Energi: 2400 kJ ( 574 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 337 kJ ( 80 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g