Lynstegt marineret grisekød

Hurtig, lækker wokret med nudler, marineret grisekød og sprøde grøntsager.

Af Sigrid Fugl | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Lynstegt marineret grisekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g minutstrimler eller schnitzler af inderlår, ½x½x ca. 8 cm
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
1 fed hvidløg
5 - 6 forårsløg
2 grønne peberfrugter
1 rød peberfrugt
Evt. 2 spsk østers sauce

Marinade
3 spsk Teriyaki Sauce eller en anden soja sauce
1 spsk mellemtør sherry eller bouillon
1 tsk kartoffelmel eller majsstivelse
1 tsk olie, f.eks. rapsolie
Frisk ingefær

 

Tilbehør

Ca. 150 g kinesiske ægnudler

 

Sådan gør du

Kødet og grøntsager

  1. Læg minutstrimlerne i en skål.
  2. Skræl ingefærstykket, og skær 2-3 cm ingefær i tynde skiver.

Marinade

  1. Bland marinaden med 1 tsk vand og kom kødet i.
  2. Lad det marinere ca. 20 minutter i køleskab.

Kødet og grøntsager (fortsat)

  1. Skær hvidløget i helt tynde strimler.
  2. Halver forårsløgene på langs, og skær dem i 5 cm lange stykker på skrå.
  3. Skær peberfrugterne i tynde strimler.
  4. Varm en wok eller en sauterpande ved kraftig varme.
  5. Kom 1 spsk olie i woken og derefter kødet uden marinade.
  6. Lad kødet blive brunt før det vendes.
  7. Lad det stege i 1 - 1½ minut.
  8. Tag kødet op på en tallerken og dæk det med stanniol.
  9. Tilsæt marinaden.
  10. Kog det godt igennem.
  11. Tilsæt hvidløget.
  12. Kom løg og peberfrugt i efter få sekunder under konstant omrøring, til de skifter farve uden at blive bløde.
  13. Kom kødet i, varm igennem og smag til med østers sauce eller soja sauce.

Tilbehør

  1. Kog ægnudlerne som anvist på pakken.

 

   


Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 2381 kJ (567 kcal)

Protein: 38 g
Kulhydrat: 68 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 14 g



Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 325 kJ (77 kcal)

Protein: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g