Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hakket oksekød, grise- eller kalvekød, 10 % fedt
2 fed hvidløg
8 spsk sojasauce
2 porrer, 460 g
2 peberfrugter, 440 g
2 squash, 420 g
Peber
Sådan gør du
- Tag alle ingredienser frem på køkkenbordet
- Vask alle grøntsagerne
- Snit porrer i skiver, peberfrugt i strimler og squash i halve skiver
- Hak eller pres hvidløgene
- Varm en stegepande ved god varme
- Lynsteg det hakkede kød med hvidløg i 3 minutter til alt kød har taget farve og tilsæt 4 spsk sojasauce, der koger ind og hæld kødet i en serveringsskål
- Steg porrer og squash ved god varme i 3 minutter til de tager farve og bliver let bløde, tilsæt resten af sojasaucen, der koger ind og hæld grøntsagerne i skålen med kød .
- Lynsteg sidst peberfrugterne 1 minut, der krydres med peber og hæld i skålen.
- Bland kød og grønt i skålen og server.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1062 kJ (253 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 16 g
kostfibre: 6 g
fedt: 7 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 235 kJ (56 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1192 kJ (284 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 16 g
kostfibre: 6 g
fedt 12 g,
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 264 kJ (63 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g