Lynstegt kød med grøntsager

Lynhurtig, enkel og velsmagende ret, hvor du selv kan bestemme om det skal være okse, kalv eller gris. Ønsker du en vegetarisk ret, kan du bruge bønner i stedet for kød.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Slankeretter


Lynstegt kød med grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket oksekød, grise- eller kalvekød, 10 % fedt
2 fed hvidløg
8 spsk sojasauce
2 porrer, 460 g
2 peberfrugter, 440 g
2 squash, 420 g
Peber

Sådan gør du

  1. Tag alle ingredienser frem på køkkenbordet
  2. Vask alle grøntsagerne
  3. Snit porrer i skiver, peberfrugt i strimler og squash i halve skiver
  4. Hak eller pres hvidløgene
  5. Varm en stegepande ved god varme
  6. Lynsteg det hakkede kød med hvidløg i 3 minutter til alt kød har taget farve og tilsæt 4 spsk sojasauce, der koger ind og hæld kødet i en serveringsskål
  7. Steg porrer og squash ved god varme i 3 minutter til de tager farve og bliver let bløde, tilsæt resten af sojasaucen, der koger ind og hæld grøntsagerne i skålen med kød .
  8. Lynsteg sidst peberfrugterne 1 minut, der krydres med peber og hæld i skålen.
  9. Bland kød og grønt i skålen og server.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1062 kJ (253 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 6 g

fedt: 7 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 235 kJ (56 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1192 kJ (284 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 6 g

fedt 12 g,

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 264 kJ (63 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g