Lynstegt kalvekød med jordskokker og tomater

Lynstegt kalvekød med jordskokker og tomater

Af Louise Dandanell Ørsted | Efterår, Vinter | Frokost | Hverdag


Lynstegt kalvekød med jordskokker og tomater

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g kalveinderlår i strimler 2x2x6 cm eller 2 schnitzler
Salt og peber
2 tsk olie til stegning

500 g jordskokker
2 små rødløg, 100 g
1 stilk timian
1 stilk rosmarin
300 g små tomater
½ dl bouillon fra terning

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Vask jordskokker og skær dem i tern/stykker og læg dem i koldt vand.
Pil rødløg og skær dem i tynde både.

Varm olie på en rummelig pande ved god varme og brun kødet 3-4 minutter på alle sider. Tag kødet af.
Tilsæt jordskokker, løg og krydderurter og steg 3-4 minutter.
Vask tomater.
Tilsæt tomater, kød og bouillon varm igennem.


Tips

  • Kalvestrimler kan skæres af kalveschnitzler. Ofte er schnitzlerne kun 1 cm tykke, og så er stegetiden på strimlerne kun 2-3 minutter.
  • Jordskokker bliver hurtigt brune, hvis de ikke lægges i koldt vand, når de er skrællede.
  • I stedet for jordskokker kan man bruge grønne bønner.
  • Server evt. brød, speltkernesalat eller polenta til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 44 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 22 % 
950 kJ – 230 kcal