Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g kalveinderlår i strimler 2x2x6 cm eller 2 schnitzler
Salt og peber
2 tsk olie til stegning
500 g jordskokker
2 små rødløg, 100 g
1 stilk timian
1 stilk rosmarin
300 g små tomater
½ dl bouillon fra terning
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Vask jordskokker og skær dem i tern/stykker og læg dem i koldt vand.
Pil rødløg og skær dem i tynde både.
Varm olie på en rummelig pande ved god varme og brun kødet 3-4 minutter på alle sider. Tag kødet af.
Tilsæt jordskokker, løg og krydderurter og steg 3-4 minutter.
Vask tomater.
Tilsæt tomater, kød og bouillon varm igennem.
Tips
- Kalvestrimler kan skæres af kalveschnitzler. Ofte er schnitzlerne kun 1 cm tykke, og så er stegetiden på strimlerne kun 2-3 minutter.
- Jordskokker bliver hurtigt brune, hvis de ikke lægges i koldt vand, når de er skrællede.
- I stedet for jordskokker kan man bruge grønne bønner.
- Server evt. brød, speltkernesalat eller polenta til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 44 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 22 %
950 kJ – 230 kcal