Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
½ tsk salt
Peber
1 spsk æble- eller anden frugteddike
½-1 tsk stødt chili
3 dl perlebyg eller perlespelt, 220 g
1 bouillonterning
1 ml stor spidskål eller hvidkål, 450 g
2-3 porrer, 250 g
3-4 gulerødder, 250 g
2 tsk olie
2 tsk sukker
Pynt
Friske krydderurter fx timian ramsløg, purløg, persille, ærtespirer
Tilbehør
4 spsk chutney
Sådan gør du
- Kog byggen mør i ½ liter vand med bouillonterning 15-20 minutter.
- Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i meget tynde strimler.
- Rens porren og skær det grove grønne fra (se tip). Skær porren i tynde ringe.
- Skræl gulerødderne og ”skræl” dem i lange strimler.
- Varm olie i en stor gryde eller pande ved god varme. Brun kødet til alt har skiftet farve.
- Tilsæt salt, peber og chili, hæld eddike over og lad det bruse op.
- Tilsæt porrer, kål og gulerødder og steg videre et par minutter.
- Hæld evt. vand fra byggen og vend den i retten.
- Smag til med sukker, eddike, salt og peber.
- Skyl og hak krydderurter.
- Pynt med krydderurter og server chutney til.
Tips
- Rengør porretoppen og frys den ned til du skal koge suppe eller langtidskogte retter.
- Retten kan også laves med grønkål.
- Soja passer godt til, og det gør ketchup også.
- Frisk chili kan bruges i stedet for tørret, de fås i mange styrker.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 31%
Kulhydrat 51%
Fedt 18%
2110 kJ - 505 kcal