Lynstegt kål med hakket oksekød, porrer og perlespelt

Lynstegt kål med hakket oksekød, porrer og perlespelt

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
½ tsk salt
Peber
1 spsk æble- eller anden frugteddike
½-1 tsk stødt chili

3 dl perlebyg eller perlespelt, 220 g
1 bouillonterning

1 ml stor spidskål eller hvidkål, 450 g
2-3 porrer, 250 g
3-4 gulerødder, 250 g
2 tsk olie
2 tsk sukker

Pynt
Friske krydderurter fx timian ramsløg, purløg, persille, ærtespirer

 


Tilbehør

4 spsk chutney

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog byggen mør i ½ liter vand med bouillonterning 15-20 minutter.
  2. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i meget tynde strimler.
  3. Rens porren og skær det grove grønne fra (se tip). Skær porren i tynde ringe.
  4. Skræl gulerødderne og ”skræl” dem i lange strimler.
  5. Varm olie i en stor gryde eller pande ved god varme. Brun kødet til alt har skiftet farve.
  6. Tilsæt salt, peber og chili, hæld eddike over og lad det bruse op.
  7. Tilsæt porrer, kål og gulerødder og steg videre et par minutter.
  8. Hæld evt. vand fra byggen og vend den i retten.
  9. Smag til med sukker, eddike, salt og peber.
  10. Skyl og hak krydderurter.
  11. Pynt med krydderurter og server chutney til.

Tips

  • Rengør porretoppen og frys den ned til du skal koge suppe eller langtidskogte retter. 
  • Retten kan også laves med grønkål.
  • Soja passer godt til, og det gør ketchup også.
  • Frisk chili kan bruges i stedet for tørret, de fås i mange styrker.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 31%
Kulhydrat 51%
Fedt 18%
2110 kJ - 505 kcal
Sund hverdagsmad