Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Wokgryde
2 schnitzler af inderlår fra gris, ca. 300 g
salt og peber
½ spsk olie
4 forårsløg eller slanke porrer
1 fed hvidløg
2 spsk frisk ingefær
1 rød chili
250 g broccolli
1 dl vand
1/2-1 dl oystersauce
1 spsk vineddike
Omelet
2 æg
1 forårsløg eller slank porre
½ spsk olie
Tilbehør
Løse ris af 2 dl ris - tilsættes evt. ½ tsk gurkemeje under kogning
Sådan gør du
Omelet
Pisk æggene sammen. Tilsæt salt, peber og
fintsnittede forårsløg. Kom olien i en wokgryde eller en stor pande. Hæld
derefter æggemassen på og drej gryden eller panden rundt, så du får en meget
tynd omelet. Den skal stege ca. 3 minutter. Fold den som en pandekage og tag den
op på et rent skærebræt. Skær den i tynde skiver, som lægges på retten ved
servering.
Wokgryde
Skær forårsløg i skrå skiver a ca. ½ cm. Hak hvidløg. Skær ingefæren i tændstiktynde strimler. Befri chilien for kerner og skær den i små tynde strimler. Del broccolien i buketter.
Skær schnitzlerne i 1 cm brede strimler og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Kom olien i en wok eller en stor pande og varm den op i et minut. Steg kødet ved kraftig varme på alle sider, i alt 2 minutter. Tag kødet op af gryden og hæld overskydende væde fra.
Alle grøntsagerne på nær broccolien kommes i gryden og steger i 2 minutter ved god varme. Kom kød og broccoli i gryden og tilsæt 1 dl vand, oystersauce og vineddike. Retten koger ved lav varme under låg eller stanniol i 5 minutter, til kødet er gennemkogt.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 960 g af retten):
Energi: 2980 kJ (110 kcal)
protein: 55 g
kulhydrat: 74 g
kostfibre: 9 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 309 kJ (74 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g