Lynstegt grisekød i oystersauce

Hurtig hverdagsmad med magert kød og masser af grøntsager.

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Wokgryde
2 schnitzler af inderlår fra gris, ca. 300 g 
salt og peber
½ spsk olie
4 forårsløg eller slanke porrer
1 fed hvidløg
2 spsk frisk ingefær
1 rød chili
250 g broccolli
1 dl vand
1/2-1 dl oystersauce
1 spsk vineddike

Omelet
2 æg
1 forårsløg eller slank porre
½ spsk olie

Tilbehør

Løse ris af 2 dl ris - tilsættes evt. ½ tsk gurkemeje under kogning

 

Sådan gør du

Omelet
Pisk æggene sammen. Tilsæt salt, peber og fintsnittede forårsløg. Kom olien i en wokgryde eller en stor pande. Hæld derefter æggemassen på og drej gryden eller panden rundt, så du får en meget tynd omelet. Den skal stege ca. 3 minutter. Fold den som en pandekage og tag den op på et rent skærebræt. Skær den i tynde skiver, som lægges på retten ved servering.

Wokgryde
Skær forårsløg i skrå skiver a ca. ½ cm. Hak hvidløg. Skær ingefæren i tændstiktynde strimler. Befri chilien for kerner og skær den i små tynde strimler. Del broccolien i buketter.
Skær schnitzlerne i 1 cm brede strimler og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Kom olien i en wok eller en stor pande og varm den op i et minut. Steg kødet ved kraftig varme på alle sider, i alt 2 minutter. Tag kødet op af gryden og hæld overskydende væde fra.
Alle grøntsagerne på nær broccolien kommes i gryden og steger i 2 minutter ved god varme. Kom kød og broccoli i gryden og tilsæt 1 dl vand, oystersauce og vineddike. Retten koger ved lav varme under låg eller stanniol i 5 minutter, til kødet er gennemkogt.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 960 g af retten): 

Energi: 2980 kJ (110 kcal)

protein: 55 g

kulhydrat: 74 g

kostfibre: 9 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 309 kJ (74 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g