Lyn-tagine af nakke, kikærter, grøntsager og krydderurter

Lækker og krydret ret, som er klar på kun en halv time.

Af Mikkel Karstad | Sommer | Hovedretter | Hverdag


Lyn-tagine af nakke, kikærter, grøntsager og krydderurter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

"Tagine"
4 nakkekoteletter, 2 cm tykke, ca. 150 g
2 fed hvidløg
5 g ingefær
1 citron, usprøjtet
1 stjerneanis
1 spsk fennikelfrø
1 tsk tørret chili
1 tsk korianderfrø
2 tsk olie, fx olivenolie
½ tsk salt
Peber

4 gulerødder
4 majroer
8 forårsløg
½ spidskål, ca. 400 g
½ bundt mynte
½ bundt kørvel
50 g tørrede abrikoser
1 liter grøntsagsbouillon, anvend evt. vand og terning
1 dåse kogte kikærter

Tilbehør

3 dl bulgur

Sådan gør du

Kog bulgur som anvist på pakken.

Pil og hak hvidløg. Skrab skindet af ingefær og hak det. Skyl citron, riv skallen og pres saften. Knus krydderier i en morter eller kaffekværn (hvis du ikke har dette, kan du i stedet bruge stødte krydderurter) og bland med olie, hvidløg, ingefær, citronsaft og -skal.

Skær koteletter i tern på 2x2 cm og vend dem i krydderiblandingen.

Skræl gulerødder og majroer og skær i små tern. Skyl og snit forårsløg og spidskål. Vask og afdryp mynte og kørvel og hak det groft. Skær abrikoser i små tern.

Brun kødet i en gryde (gerne en tykbundet gryde) i et par minutter, til de får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden.

Kom bouillon i gryden og tilsæt gulerødder og majroer. Lad det simre i 10 minutter.

Tilsæt kød, spidskål, forårsløg og kikærter til gryden og bring det i kog.

Vend abrikoser og hakkede urter i gryden og server med bulgur.

 

Tips

  • Du kan også servere ris eller brød til retten i stedet for bulgur.
  • Du kan også bruge et stykke nakkefilet på ca. 600 g, som du skærer i tern på 2-2 cm.
  • I stedet for majroer kan du fx bruge gule beder eller glaskål.

Energifordeling

Nu hedder det nakkekotelet af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkekotelet af nakke fra svin.

Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 1010 g af retten): 

Energi: 2995 kJ (713 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 17 g

fedt: 26 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 296 kJ (71 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g