Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
Paté
100 g hakket griselever
100 g hakket grisekød 6% eller hakket skinkekød
2 æg
30 g brødkrumme
3 spsk fløde 9%
1 spsk olie
2 små løg
¼ tsk timian
¼ tsk basilikum
2 tsk salt
1 knsp paprika
1 aluform
2 tsk olie til at smøre formen med
Spiresalat
2 dl bønnespirer
6 radiser
2 salatblade
Dressing
1 dl yoghurt naturel
2 hårdkogte æg
¼ tsk salt
1 knsp peber
1 knsp paprika
Tilbehør
2 grovboller, 200 g
Sådan gør du
Griseleveren kan hakkes eller blendes sammen med de andre dele.
Rør alle delene til farsen sammen i en røreskål.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør aluformen med olie og hæld farsen i.
Sæt formen i ovnen ca. 30 minutter. Prik med en strikkepind i farsen, når stegetiden er gået. Farsen skal virke helt fast. Eller brug et stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 75 grader.
Vip farsretten ud af formen og skær pateen i skiver ved servering.
Spiresalat
Skyl spirerne med koldt vand i en si.
Skyl salat og radiser. Dup grønsagerne tørre.
Snit radiserne i fine små stykker.
Dressing
Hæld yoghurten i en røreskål, tilsæt salt, peber og paprika.
Hak det ene æg æg meget fint.
Rør ægget i yoghurten.
Læg salatbladene på et lille fad, læg spirerne på, hæld dressingen over og pynt med radiserne og æggebåde.
Stil salaten køligt til farsretten er færdig.
Energifordeling
Nu hedder det hakket griselever. Før hed udskæringen hakket svinelever.
Nu hedder det minuttern fra gris. Før hed det skinketern fra svin.
Nu hedder det griselever fra gris. Før hed udskæringen svinelever fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 545 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3260 kJ (776 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 68 g
kostfibre: 7 g
fedt: 33 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 598 kJ (142 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g