Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
225 g afpudset inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
2 tsk olie
3 spsk oystersauce
75 g nudler
2 gulerødder
1 porre, ca. 125 g
150 g sukkerærter, gerne sugar snaps
Dressing
1 rød chili
5 spsk riseddike, frugt- eller vineddike
2 tsk sukker - gerne rørsukker
½ bundt frisk koriander
Sådan gør du
Kog nudlerne som angivet på emballagen. Lad dem dryppe af i en si.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor pande ved kraftig varme.
Kom kødet i, når olien er varm nok. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid ca. 2 minutter. Tag kødet op på en tallerken. Dryp oystersauce over kødet.
Riv gulerødder, Skær porre i meget tynde skrå skiver. Skær ærter i skrå skiver. Skær chilien igennem på langs. Fjern kerner og mellemvægge. Hak chilien fint. Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Vend nudler, wokstrimler og grøntsager sammen og hæld dressingen over sammen med korianderblade.
Tips
- Salaten kan serveres lun eller kold. Den er også velegnet til at tage med til frokost.
- Hakket grisekød kan bruges i stedet for minutstrimler.
- En rest stegt kød kan skæres i tynde strimler og vendes i oystersauce og bruges i salaten i stedet for minutstrimler.
- Oystersauce fås på flaske i velassorterede supermarkeder - står i nærheden af sojasauce.
- Grøntsagerne kan varieres efter smag og sæson.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen inderlår af skinke fra gris. Før hed det skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 517 g af retten):
Energi: 1746 kJ (417 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 338 kJ (81 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person