Lun frokostsalat med Skinke Bites

Lækker, hurtig frokostsalat med magert kød og skønne grøntsager. Serveres med brød til.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad


Lun frokostsalat med Skinke Bites

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g Skinke Bites eller minutstrimler af skinkeklump, ½ cm tykke
Salt
Peber 
½-1 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk honning
2 spsk sojasauce
2 fed hvidløg
200 g grønne bønner
Salat
Frisk koriander eller basilikum


Tilbehør

150 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande ved kraftig varme.
  4. Læg kødet på. Lad kødet blive brunt på den ene side, ca. 1 minut.
  5. Vend og steg det yderligere 1 minut, i alt 2 minutter.
  6. Tilsæt honning, sojasauce og finthakket hvidløg. Varm igennem ca. 1 minut.
  7. Damp bønnerne møre i letsaltet vand.
  8. Vend de lune bønner, kød og sauce i salat med plukket koriander. 

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver.

Tips

  • Wokstrimler af inderlår, minutstrimler eller sauté-skiver af grisefilet kan bruges i stedet for Skinke Bites.

Energifordeling

Nu hedder det klump fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump fra svin.

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 370 g af retten): 

Energi: 1891 kJ (450 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 7 g

fedt: 10 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 510 kJ (121 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g