Løg-tomat-tærte med basilikum og krydret gris

Hurtig og let måde at lave en lækker tærte på: Masser af løg og tomat på et udrullet stykke butterdej. Tærten er god lun med en salat til som aftensmåltid, men er også lækker kold næste dag til frokost.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter, Frokost | Hverdag


Løg-tomat-tærte med basilikum og krydret gris

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Krydret gris
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele fennikelfrø
1 tsk spidskommen
1 knivspids tørrede chiliflager
300 g mørbrad af gris
2 spsk smagsneutral olie

1 plade butterdej
1 håndfuld hvedemel
3 salatløg
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk æbleeddike
Salt og friskkværnet peber
800 g tomater i forskellige farver
2 kviste mynte
10 kviste timian

Tilbehør

1 bundt basilikum
4 store håndfulde grøn salat, 300 g

 

Sådan gør du

  1. Kom krydderierne i en morter, og knus dem til et groft pulver.
  2. Fjern sølvsenen fra mørbraden. Skær den ud i tynde strimler, ½x½ cm og vend sammen med krydderier, og lad kødet trække i 15-20 minutter.
  3. Læg butterdej på meldrysset bord, og rul det en smule tyndere ud, kom butterdej over på et stykke bagepapir på en bageplade.
  4. Tænd ovnen på 220 grader.
  5. Pil løg og snit i helt fine strimler og hak hvidløg fint. Vend det med halvdelen af olivenolien, æbleeddike, salt og friskkværnet peber, og fordel herefter løg og hvidløg i et tyndt lag udover butterdejen.
  6. Skyl tomater, aftør grundigt, og skær dem herefter i skiver og fordel ovenpå løg, så de danner et smukt farvemønster.
  7. Drys med mynteblade og hakket timian, salt og friskkværnet peber, og dryp til sidst med olivenolien.
  8. Sæt tærten i ovnen og bag i 20-25 minutter, til butterdejen er gylden og sprød, og tomaterne er faldet lidt sammen, men stadig holder på formen.
  9. Skyl salat og basilikumblade og dryp godt af.
  10. Tag tærten ud af ovnen, og lad den hvile lidt, inden den skæres i stykker.
  11. Varm en pande ved høj varme med 2 spsk olie og steg strimlerne i 1-2 minutter, så de får en flot stegeskorpe, og samtidig er saftige i midten. Det skal syde højlydt, når kødet rammer panden. Tag strimler af panden og krydr med salt og friskkværnet peber.
  12. Server kødet på toppen af tærten og drys med masser af basilikum. Spis grøn salat til.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 10%
Kulhydrat 28%
Fedt 62%
3444 kJ - 823 kcal