Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Krydret gris
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele fennikelfrø
1 tsk spidskommen
1 knivspids tørrede chiliflager
300 g mørbrad af gris
2 spsk smagsneutral olie
1 plade butterdej
1 håndfuld hvedemel
3 salatløg
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk æbleeddike
Salt og friskkværnet peber
800 g tomater i forskellige farver
2 kviste mynte
10 kviste timian
Tilbehør
1 bundt basilikum
4 store håndfulde grøn salat, 300 g
Sådan gør du
- Kom krydderierne i en morter, og knus dem til et groft pulver.
- Fjern sølvsenen fra mørbraden. Skær den ud i tynde strimler, ½x½ cm og vend sammen med krydderier, og lad kødet trække i 15-20 minutter.
- Læg butterdej på meldrysset bord, og rul det en smule tyndere ud, kom butterdej over på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Pil løg og snit i helt fine strimler og hak hvidløg fint. Vend det med halvdelen af olivenolien, æbleeddike, salt og friskkværnet peber, og fordel herefter løg og hvidløg i et tyndt lag udover butterdejen.
- Skyl tomater, aftør grundigt, og skær dem herefter i skiver og fordel ovenpå løg, så de danner et smukt farvemønster.
- Drys med mynteblade og hakket timian, salt og friskkværnet peber, og dryp til sidst med olivenolien.
- Sæt tærten i ovnen og bag i 20-25 minutter, til butterdejen er gylden og sprød, og tomaterne er faldet lidt sammen, men stadig holder på formen.
- Skyl salat og basilikumblade og dryp godt af.
- Tag tærten ud af ovnen, og lad den hvile lidt, inden den skæres i stykker.
- Varm en pande ved høj varme med 2 spsk olie og steg strimlerne i 1-2 minutter, så de får en flot stegeskorpe, og samtidig er saftige i midten. Det skal syde højlydt, når kødet rammer panden. Tag strimler af panden og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Server kødet på toppen af tærten og drys med masser af basilikum. Spis grøn salat til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 10%
Kulhydrat 28%
Fedt 62%
3444 kJ - 823 kcal