Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
300 g tern af skinke eller
nakkefilet 2 x 2 x 2 cm
4 dl bouillon
1 løg
salt
3 hele sorte
peberkorn
1 laurbærblad
400 g bagekartofler
200 g persillerødder
eller pastinak
200 g gulerødder
1 bundt purløg eller persille
Tilbehør
2 skiver groft rugbrød
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Bring bouillonen i kog i en gryde. Kom ternene i bouillonen - kødet skal lige være dækket.
Tilsæt grofthakket løg, salt, peberkorn og laurbærblad. Tilsæt kartofler, persillerødder og gulerødder i tern og lad det koge. Læg låg på, skru ned på svag varme og lad det koge 20-30 minutter til kødet og grøntsagerne er møre.
Mos en del af kartoflerne og grøntsagerne evt. med en purépresse. Smag til med salt og peber. Drys med klippet purløg.
Tips
- Selleri kan bruges i stedet for persillerødder.
Energifordeling
Nu hedder det minuttern af klump fra gris. Før hed udskæringen skinketern af skinkeklump fra svin.
Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 890 g af retten):
Energi: 2246 kJ (535 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 69 g
kostfibre: 16 g
fedt: 6 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 252 kJ (60 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 1 g
Næringsindhold pr. person (ca. 890 g af retten). Hvis retten laves med nakkefilet:
Energi: 2744 kJ (653 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 69 g
kostfibre: 16 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 308 kJ ( 73 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Ca. 240 g frugt og grønt pr. person