Tilberedningstid
Ca. 1 time (arbejdstid: ca. 30 minutter)
Det skal du bruge
2 leverpostejer i mellemstørrelse
350 g hakket svinelever
150 g hakket svinespæk
150 g rodfrugter, fx selleri, persillerod, jordskokker
½ æble, ca. 60 g
1 tsk salt
½ tsk peber
½ løg, ca. 50 g
1 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
3 ansjoser
1 æg
¼ tsk revet muskatnød
1½ spsk hvedemel
½ dl sødmælk
Tilbehør
Rugbrød
Syltede asier eller rødbeder
Evt. 1 kvist timian
Sådan gør du
Skræl rodfrugter og æbler og skær i mindre stykker. Kom det i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Kog i ca. 15 minutter, til rodfrugterne er møre.
Hæld vandet fra og blend rodfrugter og æble til en glat puré. Smag til med lidt salt og peber.
Pil løg og hvidløg og hak groft. Skyl timian og pluk bladene af. Kom løg, hvidløg og timian i en foodprocessor med ansjoser, æg og revet muskatnød og kør det til en jævn masse.
Hak lever og spæk og kom det i en skål med mel, salt, peber, ægge-blandingen fra foodprocessoren og kogte rodfrugter. Tilsæt mælk lidt af gangen, til du har en lind leverpostejsmasse.
Kom massen i små smurte forme og bag postejerne i vandbad ved 170 grader i 25-30 minutter. De skal have en flot, mørk overflade, være bagt i midten og stadig være saftige.
Spis den lune leverpostej på et stykke rugbrød med lidt syltede asier eller rødbeder. Top evt. med skyllet og hakket timian.
Tips
- Du kan sagtens fryse den ene form med leverpostejsmasse og bage den på et senere tidspunkt.
- Du kan også spise leverpostejen med grønne tomater som topping.
Energifordeling
-