Letsaltede mørbradbøffer med peberrodssauce

Saftige letsaltede mørbradbøffer, som serveres med kål med bacon, kartofler og peberrodssauce.

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Letsaltede mørbradbøffer med peberrodssauce

Tilberedningstid

Ca. 55 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 450 g
¼ tsk fint salt
peber
2 tsk olie

Kål med bacon
100 g bacon i tern
2 løg
1 hvidkål, spidskål, sommerkål eller rødkål, ca. 1 kg
3 kviste frisk timian

Peberrodssauce
1 dl bouillon eller vand
2½ dl fløde, 9 %
Saucejævner eller majsstivelse
2-3 spsk revet peberrod efter smag
1 bundt purløg

Tilbehør

800 g kartofler

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Drys kødet med lidt fint salt og stil kødet i køleskabet i 15 minutter - 1 time.

Svits bacon og hakket løg i en stor gryde. Skru op for varmen, så det begynder at brune lidt.
Skær kålen i 2 cm brede strimler. Svits kålen med i nogle minutter. Læg låg på. Rør i kålen, når den begynder at falde sammen. Lad kålen koge ved god varme i ca. 15 minutter. Rør i den af og til og tilsæt et par spsk vand, hvis den begynder at brænde på. Smag kålen til med salt, peber og bladene af timian.

Krydr kødet med peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige 2- 3 minutter på hver side til de et svagt rosa eller 1 minut mere, hvis de ønskes gennemstegte. Læg bøfferne på et fad.

Hæld bouillon og fløde i en gryde. Kog op under omrøring og jævn saucen. Smag til med salt, peber og peberrod. Kom skyen fra mørbradbøfferne i fadet i saucen. Hæld saucen ved mørbradbøfferne og pynt med klippet purløg.


Tips

  • Mørbradbøfferne og andet magert grisekød er mest saftigt, hvis det ikke steges for længe.
  • Mørbradbøfferne må gerne være rosa ved servering. Husk at kødet steger videre, når det er kommet af panden og dækkes med stanniol.
  • Kålen koges til den foretrukne konsistens - sprød og med bid eller blød og gennemkogt.
  • En rest kål kan serveres til pølser med rugbrød og sennep.
  • Server lidt frisk revet peberrod til til dem, der gerne vil have det ekstra stærkt.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 760 g af retten): 

Energi: 2366 kJ (563 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 55 g

kostfibre: 12 g

fedt: 19 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 310 kJ (74 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g