Lasagne med grisekød og fetaost

Populær klassisk lasagne med hakket grisekød og fetaost. Serveres sammen med en frisk tomatsalat.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

750 g hakket grisekød 
2 spsk olie
2 løg
2 dåser flåede tomater
3 tsk tørret merian
salt og peber
3 æg
200 g fetaost
250 g lasagneplader
100 g revet ost

Tilbehør

Tomatsalat, af tomater, hakket løg og lidt olie-/eddikedressing

 

Sådan gør du

Varm 1½ spsk olie i en gryde. Svits kødet ved god varme, til det smuldrer.
Hak løgene fint. Tilsæt løg sammen med resten af ingredienserne. Dæmp varmen.
Lad kødsovsen småkoge under låg i ca. 10 minutter. Smag den til.
Pisk æggene sammen og smuldr fetaosten heri.
Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande med ½ spsk olie.
Læg et lag kødsovs i bunden, så et lag lasagneplader og derefter oste- æggeblandingen. Gentag lagene.
Slut af med oste-æggeblandingen. Drys med revet ost.
Sæt fadet på en rist midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag lasagnen i ca. 30 minutter til den er gylden.

Tips

  • Dæk lasagnepladerne helt med kødsovsen, da de ellers kan blive lidt tørre. Brug evt. andre typer pasta, fx sløjfer.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten) med 6% hakket kød: 

Energi: 2621 kJ (624 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 39 g

kostfibre: 8 g

fedt: 28 g

 


Energiindhold pr. 100 g med 6% hakket kød:

Energi: 496 kJ (118 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten) med 10% hakket kød: 

Energi: 2783 kJ (663 kcal)

protein: 48 g

kulhydrat: 39 g

kostfibre: 8 g

fedt: 34 g

 


Energiindhold pr. 100 g med 10% hakket kød:

Energi: 526 kJ (125 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 6 g