Lasagne med grisekød

Velsmagende lasagne med hakket grisekød. Som tilbehør serveres et fad med blomkålsbuketter, tomatbåde og små agurketern.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4-6 personer

Kødsauce
500 g hakket grisekød 
1 løg
1 gulerod
1 tsk olie
1 ds flåede, hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
1 dl hønsebouillon
1-2 fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
salt og peber
evt. 1 spsk hakket persille

Ostesauce
200 g hytteost, max 20+
2 æg
2½ dl letmælk, minimælk eller skummetmælk

250 - 300 g friske lasagneplader eller 200 g tørret
½ tsk olie
50 g revet gratineringsost eller anden mild ost, max 30+ - ca. 15% fedt
2 spsk rasp

Tilbehør

Fad med blomkålsbuketter (200 g), tomatbåde (225 g) og små agurketern (75 g).

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

  1. Klip lasagnedejen i plader med en saks, hvis den ikke er delt på forhånd.
  2. Pil og hak løget.
  3. Skræl guleroden og riv den på den grove side af et råkostjern.
  4. Varm olien i en gryde. Svits løg og gulerod 1-2 minutter. Tilsæt kødet og svits det med til det har skiftet farve.
  5. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen. Lad saucen småkoge ca. 20 minutter uden låg. Smag til.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Kom hytteost, æg og mælk i en skål og rør det sammen.
  8. Smør et lasagnefad eller en bradepande (ca. 20 cm x 30 cm) med olie. Læg plader i bunden Derefter et lag kødsauce. Så et lag ostesauce. Gentag dette to gange mere. Slut med ostesauce.
  9. Drys gratineringsost og rasp over.
  10. Stil lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 430 g af retten) med 6% hakket grisekød - Beregnet til 6 personer: 

Energi: 1721 kJ (410 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 35 g

kostfibre: 7 g

fedt: 13 g

 


Energiindhold pr. 100 g med 6% hakket grisekød:

Energi: 401 kJ (96 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 430 g af retten) med 10% hakket grisekød - beregnet til 6 personer:  

Energi: 1829 kJ (436 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 34 g

kostfibre: 7 g

fedt: 16 g

 


Energiindhold pr. 100 g med 10% hakket grisekød:

Energi: 426 kJ (101 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g