Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4-6 personer
Kødsauce
500 g hakket grisekød
1 løg
1 gulerod
1 tsk olie
1 ds flåede, hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
1 dl hønsebouillon
1-2 fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
salt og peber
evt. 1 spsk hakket persille
Ostesauce
200 g hytteost, max 20+
2 æg
2½ dl letmælk, minimælk eller skummetmælk
250 - 300 g friske lasagneplader eller 200 g tørret
½ tsk olie
50 g revet gratineringsost eller anden mild ost, max 30+ - ca. 15% fedt
2 spsk rasp
Tilbehør
Fad med blomkålsbuketter (200 g), tomatbåde (225 g) og små agurketern (75 g).
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
- Klip lasagnedejen i plader med en saks, hvis den ikke er delt på forhånd.
- Pil og hak løget.
- Skræl guleroden og riv den på den grove side af et råkostjern.
- Varm olien i en gryde. Svits løg og gulerod 1-2 minutter. Tilsæt kødet og svits det med til det har skiftet farve.
- Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen. Lad saucen småkoge ca. 20 minutter uden låg. Smag til.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom hytteost, æg og mælk i en skål og rør det sammen.
- Smør et lasagnefad eller en bradepande (ca. 20 cm x 30 cm) med olie. Læg plader i bunden Derefter et lag kødsauce. Så et lag ostesauce. Gentag dette to gange mere. Slut med ostesauce.
- Drys gratineringsost og rasp over.
- Stil lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 6% hakket grisekød - Beregnet til 6 personer:
Energi: 1721 kJ (410 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 7 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g med 6% hakket grisekød:
Energi: 401 kJ (96 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 10% hakket grisekød - beregnet til 6 personer:
Energi: 1829 kJ (436 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 34 g
kostfibre: 7 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g med 10% hakket grisekød:
Energi: 426 kJ (101 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g