Det skal du bruge
6 personer
400 g hakket oksekød, 3-7% fedt
2 løg, 200 g
2 gulerødder, 200 g
1 rød peber, 125 g
1 spsk olie
1 dåse flåede tomater, 400 g
1 lille dåse koncentreret tomatpure,
70 g
2 dl bouillon
2 tsk tørret oregano eller Herbes de Provence
1 tsk timian
2-3 fed hvidløg
Salt og peber
Bechamelsauce
½ liter minimælk
2½ spsk mel
2 tsk smør eller olie
Evt. stødt/revet muskatnød
1 pakke lasagneplader, 250 g
100 g reven ost, 17% fedt
Pynt
Et par stilke persille, gerne bredbladet
Tilbehør
½ spidskål, 400 g½ agurk, 150 g
2 gulerødder, 200 g
Ca. 1 time
Sådan gør du
Pil og hak løg i fine tern.
Skræl gulerødder og skær dem i fine tern.
Skyl peberfrugt, fjern kernerne og skær den i fine tern.
Varm olie i en gryde ved god varme. Tilsæt grøntsagerne og steg 3-4 minutter, rør jævnligt.
Kom kødet i og steg til det har skiftet farve og er findelt, rør jævnligt.
Tilsæt flåede tomater, tomatpure og bouillon. Tilsæt tørrede krydderurter, salt og peber.
Pil og hak hvidløg og kom dem i gryden. Rør rundt.
Skru ned til svag varme og lad saucen koge under låg i ca. ½ time.
Kom lidt af mælken og melet i en melryster. Ryst jævningen.
Kom resten af mælken i en gryde og varm den op. Tilsæt jævningen under konstant omrøring og kog saucen igennem ca. 5 minutter. Tilsæt smør og smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
Læg et lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad med høj kant/lasagnefad. Læg et lag lasagneplader over, fordel lidt bechamelsauce over og et drys revet ost. Gentag to-tre gange.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag lasagnen 30-40 minutter til overfladen er let gylden.
Fjern de yderste blade og stokken på spidskålen, skær den i tynde strimler.
Skær agurken i tynde stave 3-4 cm lange. Skræl gulerødder og skær dem i stave som agurken.
Bland salaten.
Pynt med persille.
Tips
- Lav evt. en større portion og frys det overskydende i passende portioner. Saucen kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren.
- Saucen kan bruges i andre retter fx som fyld i pandekager eller wraps.
- Kog saucen ind ved god varme uden låg i 10 minutter og brug den på pizza eller i pitabrød.
energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket oksekød 3-7% fedt (Slankeret)
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 29%
1940 kJ – 465 kcal
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket oksekød ca. 10% fedt
Protein 25%
Kulhydrat 41%
Fedt 33%
2040 kJ – 490 kcal