Laks, portionsstykke - sous vide

Laks er en relativ fed fisk med fast, orange kød (farven er afhængig af foderet). Fedtbræmmen mellem kødlammellerne skal være tynd, for det er et tegn på langsom vækst og dermed større smag. Kødet skal give modstand, når man trykker på det.

Laks, portionsstykke - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

4 laksestykker á 100-125 g
1 tsk salt
1 spsk olie

Ca. 40 minutter heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Fjern evt. ben.
  2. Fjern skindet, hvis stykkerne ikke skal brunes til sidst.
  3. Krydr med salt på kødsiden.
  4. Pak i varmebestandig husholdningsfilm for at holde på formen.
  5. Vakuumer ved lavt tryk.
  6. Frys evt. først de vakuumerede poser i et døgn for at dræbe evt. parasitter.
  7. Tilbered efter ønske (her er brugt 50 grader/0:30 time). Tilberedning fra frost: Læg 10 minutter til.
  8. Tag forsigtigt fiskestykkerne ud af posen og fjern filmen.
  9. Eventuelt: Løft forsigtigt fisken med en bred spatel over på en meget varm pande med olie og steg kun på skindsiden i 1 minut.
  10. Løft forsigtigt over på et opvarmet serveringsfad og server straks.
       

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips


energifordeling

-
Sund hverdagsmad