Tilberedningstid
Ca. 35 minutter
Det skal du bruge
1 person
Kyllingespyd
2
træspyd
60 g peberfrugt
60 g champignon
70 g kyllingefilet
Marinade til spyd
⅓
dl ketchup (40 g)
½ tsk paprika
½ tsk hvidløgspulver
½ knsp chilipulver
Salt og peber
Ærtehummus
55 g optøede ærter
1 spsk skyr
½ tsk tahin
Knivspids stødt spidskommen
½ tsk citronsaft
Knivspids salt
Grøn sandwich
En stor grovbolle
Ærtehummus
Babysalat
/ rucola
Bønnespirer
Squash, strimlet med en gulerodsskræller
Sådan gør du
Kyllingespyd
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Læg træspyddene i blød i vand (så de ikke brænder i ovnen) mens kylling og grøntsager forberedes.
- Rens peberfrugt og champignon og skær dem og kyllingefilet i mundrette stykker.
- Bland ingredienserne til marinaden og vend kylling og grøntsager heri.
- Sæt kylling og grøntsager skiftevis på spyddene og bag dem i ovnen i 15-20 min hvor de vendes ½ omgang undervejs.
Ærtehummus
- Blend alle ingredienser i en blender eller med en stavblender til hummussen er glat.
Grøn sandwich
- Skyld babysalat / rucola og bønnespirer.
- Rens squash og lav fine strimler ved hjælp af en gulerodsskræller.
- Halver bollen, smør den med ærtehummus og fyld den med grøntsagerne.
Tips
- Ærtehummussen er også fin i pitabrød, til pasta eller som dip til f.eks. gnavegrønt, brødstave etc.
- Læs mere på temasiden: "Fitness - højt fysisk aktivitetsniveau"
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 57%
Fedt 14%
2049 kJ - 489 kcal