Kyllingesalat med ris

Kyllingesalat med ris

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Madpakker, Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person

100 g kogte ris (evt. risblanding) 
100 g kogt eller stegt kylling (evt. rest fra dagen før) 
50 g agurk (i små tern) 
3 halverede cherrytomater 
1 gulerod (i små tern) 
5 evt. hakkede mandler (nødder eller cashewnødder kan også anvendes) 
1 spsk hakket persille 
3-4 spsk cremefraiche 18 % (eller yoghurt 10%) 
½ fed meget finthakket hvidløg 
½ forårsløg (i fine strimler) 
salt 
peber 
evt. lidt chili (eller karry)

Sådan gør du

Bland ris, kyllingekød i strimler, grøntsager og nødder.

Rør cremefraiche med persille, forårsløg, hvidløg og krydderier, og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt i salaten, og kom i plastbøtte.
Stil koldt, til den skal medbringes.
Husk gaffel til at spise med.

Tips

  • Det er godt med lidt nødder (alle slags) i madpakken. Nødder bidrager med vigtige fedtsyrer og E-vitamin, der fungerer som antioxidanter. E-vitamin er ofte noget, vi ikke får tilstrækkeligt af i vores kost.