Kyllingesalat med kål, koriander og limedressing

Kyllingesalat med kål, koriander og limedressing

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost, Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Hverdag


Kyllingesalat med kål, koriander og limedressing

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer til middag eller frokost

400 g kogt eller stegt kyllingekød
300 g spidskål eller kinakål
1 bundt forårsløg
125 g sukkerærter
½ potte koriander eller basilikum

Dressing
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 lime
2 tsk fishsauce
1 tsk sukker
Salt og peber

Tilbehør

6 grove pitabrød, 430 g

Sådan gør du

Riv eller skær kyllingekødet i passende stykker. Snit kålen fint, skær forårsløg i tynde skiver og del evt. sukkerærterne. Pluk bladene af koriander. Kom det i en skål eller et fad.

Pisk dressingen sammen af knust hvidløg, olie, 2 spsk limesaft, fishsauce og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Varm pitabrødene.

Tips


  • Brug en rest kyllingekød fra fx kogning eller stegning af en hel kylling.
  • Kan også bruges på buffet.
  • Naan brød eller flutes kan bruges som tilbehør i stedet for pitabrød.
  • Skær evt. pitabrødene igennem og fyld køkkenrulle i brødene, mens de varmes, så holder de den åbne facon og kan rumme store mængder fyld. Se foto nedenfor.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 43%
Fedt 28%
2460 kJ - 585 kcal