Kyllingeleverpaté

Kyllingeleverpaté

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

12 personer som forret

300 g frossen kyllingelever, optøet
150 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
Salt og peber
3 spsk cognac eller halvtør sherry
1-2 kviste timian eller ½ tsk tørret timian

Tilbehør

12 skiver groft sandwichbrød, ca. 600 g 
36 cornichoner, ca. 120 g 
48 oliven, ca. 120 g
1 hovedsalat

Ca. 30 minutter + tid til afkøling


Sådan gør du

Fjern evt. årestammer fra leverne og dup dem tørre med køkkenrulle.

Lad 15 g smør blive gyldent på en pande. Kom hakket løg og hvidløg på panden og svits det. Skru ned for varmen og kom leverne på panden – de må ikke danne skorpe. Steg til leverne er gennemstegte.

Kom lever og løg i en blender eller en food processor sammen med salt og peber. Kog panden af med cognac eller sherry og hæld det ned til leverne. Køl det lidt af. Kom resten af smørret og 1 tsk timianblade i blenderen. Blend til en blød mousse. Smag til med salt og peber.

Kom pateen i en skål eller form. Dæk pateen til og sæt den i køleskabet.

Rist brødet.

Tips

  • Optø kyllingeleverne i køleskabet.
  • Tag pateen ud af køleskabet, så den er lidt blød. Form kugler med en ske lige som man gør med is.
  • Læg evt. film i formen, så er pateen nemmere at få op, hvis den skal skæres i skiver.
  • Pateen kan holde sig i køleskabet i nogle dage.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 41%
Fedt 45%
1095 kJ - 260 kcal
Gæster