Tilberedningstid
Sous vide 4 timer
Det skal du bruge
4 personer
1 kg kyllingelår (drumsticks)
2 tsk salt
Sådan gør du
Sous vide-forbered kødet
- Salt kyllingelårene (0,8 % af kødvægten anbefales) – eller letspræng dem i 1,5 % salt/sukkerlage i 1 døgn, så kødet bliver mere saftigt og mørt.
- Pak i vakuumpose så de ligger i eet lag.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 63 grader/4:00).
- Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).
- Tag kødet ud af posen og dup det HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke). Pensl lidt madolie på skindet.
Grill
- Læg evt. en grillbakke på risten.
- Opvarm grillen til høj varme (220 grader) og lad risten blive gennemvarm. Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (men pas på, for det går virkeligt stærk: Hæv risten hvis muligt eller brug middelhøj varmeindstilling).
- Grill kødet 2-3 minutter ialt, vend halvvejs.
Server
Drys flagesalt på kødet.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen (cook-chill):
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen i køleskabet i op til 1 uge.
- ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Ønsker du krydderi på kyllingelårene kan du lave en rub og vende lårene i, inden du vacuumerer posen.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Find forslag til lækkert tilbehør til kyllingelår her:
Parmesanstegte kyllingelår med rustik salat
Panerede kyllingelår med coleslaw og bagte kartofler
Energifordeling
-