Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
6 kyllingeunderlår
2 spsk revet parmesan
Salt og peber
½ tsk paprika, gerne groftmalet
Tilbehør
2 mellemstore kartofler, 350 g
1 porre, ca.175 g
1-2 gulerødder, ca. 125 g
Estragon eller persille
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, skær dem igennem på langs. Rids evt. snitfladen i tern. Drys kartoflerne med salt og stil dem i ovnen. Tænd ovnen på 225 grader.
Vend kødet i fintrevet parmesan blandet med salt, peber og paprika. Læg kødet på bagepapir på en bageplade. Stil kødet i ovnen ved siden af kartoflerne. Steg kødet ca. 40 minutter til det er gennemstegt og mørt.
Kog porre i stykker sammen med lange strimler af den grønne top. Bind den grønne top om kyllingelårene ved servering.
Skær gulerødder igennem på langs og derefter i skrå skiver. Kog dem. Hak estragon og drys det på gulerødderne.
Tips
- Kartoflerne og kyllingelårene skulle gerne være møre nogenlunde samtidig. Mærk efter med en urtekniv.
- Kødsaften skal være klar, og kartoflen skal være blød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 39%
Fedt 30%
1890 kJ - 450 kcal