Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kyllingeinderfiletter, 500-600 g afhængig af pakkestørrelse
2 tsk olie
2 spsk sojasauce
Salt og peber
Træspid eller metalspid
Mango-salsa
2 modne mango
1 bundt forårsløg eller 1 rødløg
½ agurk
Frisk mynte eller 1-2 tsk tørrede
5-7 cm frisk ingefær
2 spsk sød chilisauce
1 lime
1 tsk honning eller sukker
Couscous salat med hakket grønt
2 dl couscous
3 dl bouillon
500 g tomater
2 spsk olie
Persille, mynte eller koriander
Sådan gør du
- Skræl mangoerne. Skær skiver fra begge sider, da der en stor flad sten i midten. Skær frugtkødet i tern.
- Snit forårsløgene fint. Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i 2-3 mm tynde skiver.
- Hak en håndfuld mynteblade. Riv 2 tsk ingefær. Bland det hele.
- Tilsæt chilisauce og 2 spsk limesaft samt honning og evt. salt og peber.
- Kom couscousen i en skål, hæld kogende bouillon over. Læg stanniol eller låg over og lad couscousen trække til den har opsuget væden.
- Rør den løs med en gaffel, bland finthakkede tomater og 2 spsk hakket persille i. Smag til med salt og peber.
- Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle. Skær dem evt. i mindre stykker.
- Vend kødet i olie og sojasauce og drys med lidt salt og peber.
- Steg kødet på en varm pande til det er netop gennemstegt ca. 7 minutter i alt.
- Sæt kødet på spid ved servering.
Tips
- Kyllingebrystfilet i strimler kan bruges i stedet for inderfilet.
- Inderfilet kan steges på en grillpande og spid kan stikkes i kødet ved servering.
- Kebabs kan laves på grill, men spiddene bør lige i kold vand i forvejen, så de ikke brænder så let på grillen.
- Bulgur kan bruges i stedet for couscous.
- Papaya kan bruges i stedet for mango.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 47%
Fedt 27%
2210 kJ - 525 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.