Kyllingeinderfilet med salat af kål og sukkerærter

Kyllingeinderfilet med salat af kål og sukkerærter

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Kyllingeinderfilet med salat af kål og sukkerærter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer til middag eller frokost

275 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie

Salat
150 g spidskål eller kinakål
½ bundt forårsløg, ca. 40 g
120 g sukkerærter
¼ potte basilikum eller koriander

Dressing
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1½ lime
1 tsk fishsauce
½ tsk sukker

Tilbehør

2 grove boller, 100 g

Sådan gør du

Snit kålen fint, skær forårsløg og ærter i tynde skiver. Gem få blade basilikum til pynt og hak resten groft. Kom det i en skål.

Pisk dressingen sammen af knust hvidløg, olie, saften af ½ lime, fishsauce og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Server med ½ lime til hver person – pres limesaften over salat og kød.

Varm evt. bollerne på en brødrister.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg det ca. 4 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.

Tips

  • Kyllingebrystfilet i strimler kan bruges i stedet for kyllingeinderfilet.
  • En rest kogt eller stegt kyllingebrystfilet eller inderfilet kan skæres i mindre stykker og blandes i salaten i stedet for at servere de stegte kyllingeinderfilet.
  • Grøntsagerne kan varieres efter smag og årstid.
  • 2 grove pitabrød kan serveres til i stedet for grove boller.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 37% 
Fedt 29%
1790 kJ - 425 kcal