Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1 kylling, 1300 g
Salt og peber
2½ spsk hvedemel
2½ dl hvidvin
1 dl bouillon
250 g skalotteløg
3 gulerødder, ca. 250 g
½ dl fløde, 9%
1-2 tsk citronsaft
250 g ærter, evt. frosne
½ bundt persille
Tilbehør
800 g kartofler
Sådan gør du
- Del kyllingen i fire til otte stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Læg stykkerne med skindsiden nedad i en gryde ved god varme. Lad skindet blive lysebrunt. Vend og lad det blive lysebrunt på alle sider. Drys melet over. Tilsæt hvidvin og bouillon og bring det i kog. Læg låg på og skru ned til svag varme. Kog kyllingestykkerne ca. 20 minutter.
- Tilsæt hele løg og gulerødder i stave. Lad det koge yderligere 15-25 minutter til kyllingelårene er gennemkogte.
- Tag kødet op af gryden og fjern evt. skindet.
- Tag løg og gulerødder op.
- Hold kødet og grøntsagerne varme.
- Skum evt. fedtet af skyen.
- Hæld fløden i saucen og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
- Varm ærterne i saucen. Bland løg og gulerødder i saucen ved servering.
- Kog kartoflerne.
Tips
- Skindet på kyllingen kan fjernes før tilberedning. Kyllingen skal da brunes let i lidt olie.
- Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges og bruning kan udelades.
- Fløde kan udelades.
- Mængden af gulerødder og ærter kan øges, og løg kan udelades.
- Hvidvin kan erstattes af bouillon eller suppe.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises med skind
Protein 30%
Kulhydrat 33%
Fedt 37%
3210 kJ – 765 kcal
Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 35%
Kulhydrat 43%
Fedt 22%
2430 kJ – 580 kcal