Kyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 kylling, 1300 g
Salt og peber
2½ spsk hvedemel
2½ dl hvidvin
1 dl bouillon
250 g skalotteløg
3 gulerødder, ca. 250 g
½ dl fløde, 9%
1-2 tsk citronsaft
250 g ærter, evt. frosne
½ bundt persille

Tilbehør

800 g kartofler

Ca. 1 time


Sådan gør du

Del kyllingen i fire til otte stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stykkerne med skindsiden nedad i en gryde ved god varme. Lad skindet blive lysebrunt. Vend og lad det blive lysebrunt på alle sider. Drys melet over. Tilsæt hvidvin og bouillon og bring det i kog. Læg låg på og skru ned til svag varme. Kog kyllingestykkerne ca. 20 minutter. Tilsæt hele løg og gulerødder i stave. Lad det koge yderligere 15-25 minutter til kyllingelårene er gennemkogte. Tag kødet op af gryden og fjern evt. skindet. Tag løg og gulerødder op. Hold kødet og grøntsagerne varme. Skum evt. fedtet af skyen. Hæld fløden i saucen og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Varm ærterne i saucen. Bland løg og gulerødder i saucen ved servering.

Kog kartoflerne.

Tips

  • Skindet på kyllingen kan fjernes før tilberedning. Kyllingen skal da brunes let i lidt olie.
  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges og bruning kan udelades.
  • Fløde kan udelades.
  • Mængden af gulerødder og ærter kan øges, og løg kan udelades.
  • Hvidvin kan erstattes af bouillon eller suppe.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises med skind
Protein 30%
Kulhydrat 33%
Fedt 37%
3210 kJ – 765 kcal

Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 35%
Kulhydrat 43%
Fedt 22%
2430 kJ – 580 kcal
Sund hverdagsmad