Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Af Vibeke Lehn | Hele året | Madpakker | Hverdag


Kyllingefrikadeller

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

11 stk.

400 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 lille æg
1 løg, 110 g

30 blade frisk eller 2 tsk tørret basilikum
½ citron
1 fed hvidløg
1 god tsk olivenolie, 7 g

Sådan gør du

  1. Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og revet løg.
  2. Tilsæt snittede basilikumblade, 1 spsk revet citronskal og knust hvidløg.
  3. Rør farsen til den er sammenhængende.
  4. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form 11 frikadeller med en spiseske.
  5. Læg frikadellerne på, når olien er varm nok. Det skal syde, når du ligger frikadellerne på panden.
  6. Brun 2 minutter på hver side.
  7. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  8. Tag frikadellerne af panden.

Tips

  • Frikadellerne kan fryses

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. stk.
Protein: 50 %
Kulhydrat: 7 %
Fedt: 43 %
267 kJ - 64 kcal