Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
11 stk.
400 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 lille æg
1 løg, 110 g
30 blade frisk eller 2 tsk tørret basilikum
½ citron
1 fed hvidløg
1 god tsk olivenolie, 7 g
Sådan gør du
- Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og revet løg.
- Tilsæt snittede basilikumblade, 1 spsk revet citronskal og knust hvidløg.
- Rør farsen til den er sammenhængende.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form 11 frikadeller med en spiseske.
- Læg frikadellerne på, når olien er varm nok. Det skal syde, når du ligger frikadellerne på panden.
- Brun 2 minutter på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Tag frikadellerne af panden.
Tips
- Frikadellerne kan fryses
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. stk.
Protein: 50 %
Kulhydrat: 7 %
Fedt: 43 %
267 kJ - 64 kcal