Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 kyllingebrystfileter, 560 g
8 blade frisk salvie
4 spsk cheddarost, 50 g
Evt. 4 skiver røget parmaskinke eller bacon, 40 g
Sprøde bankekartofler:
600-800 g kartofler
2 spsk olie
1 tsk salt
1/2 tsk knust chili (eller efter smag)
2-3 grene frisk rosmarin
Rødbedetzatziki:
500 g rødbeder
1 spsk salt
3 dl skyr
1 fed hvidløg
½ citron
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 grader.
Skrub kartoflerne godt og kog dem med skræl i letsaltet vand, til de er al dente.
Læg dem i en stor pose og slå en knude på den.
Bank forsigtigt posen med kødhammeren, så kartoflerne moser let ud.
Læg et stykke bagepapir i en bradepande. Hæld kartoflerne i bradepanden.
Stænk olivenolie over og drys med salt, knust chili og et par grene frisk rosmarin.
Bag kartoflerne i ovnen i 15 minutter.
Skræl rødbederne og riv dem groft.
Drys rødbederne med salt og lad dem stå og trække i 10 minutter.
Hæld rødbederne over i en sigte og pres væsken ud af den.
Pil hvidløg og pres det i skyren.
Tilsæt de revne rødbeder.
Pres saften af citronen og smag til med lidt citronsaft og evt. salt.
Det er en helt fantastisk pink farve, der træder frem, når blandingen røres sammen – afgjort en del af fornøjelsen ved at tilberede dette lille indslag. Stil gerne skålen med rødbede-tzatzikien koldt minimum en times tid før serveringen – det klæder den.
Skær kyllingebrystfileter næsten igennem, så de bliver helt flade og læg to friske salvieblade, cheddarost og evt. en skive røget parmaskinke ind i lommen. Luk med en tandstikker eller et grillspyd af træ
Varm olie på en pande ved god varme og brun kyllingedeli’erne 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Om Kyllingedeli med sprøde bankekartofler og pink tzatziki
Denne her kyllingeret er et sandt hit hjemme hos os. Den smager godt både sommer og vinter og er nem og hurtig at lave. Her serveres retten med bankekartofler fra ovnen akkompagneret af en skål af den smukt pinkfarvede rødbedetzatziki, som stryger helt til tops på min private hitliste over yndlingstilbehør. En fryd for øjet og ganen. Retten er dog også lækker med en god blandet salat og et stykke lunet flutes, som er hurtigt og nemt at lave fem minutter i gammelsulten. Har du lyst til at give kyllingedeli’erne et ekstra lille smagsmæssigt løft, kan du tilføje en skive røget parmaskinke eller bacon inde i kyllingefileternes “lomme” eller vikle den udenom fileterne.
Tips
- Hvis du vil undgå røde fingre, når du skræller rødbeder, kan jeg anbefale at benytte engangs- eller opvaskehandsker.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 32%
Fedt 34%
2345 kJ - 560 kcal