Kyllingebryst teriyaki på spid

Kyllingebryst teriyaki på spid

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Kyllingebryst teriyaki på spid

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
Salt og peber
1 peberfrugt
½ squash, ca. 150 g
2 skiver brød, 2 cm tykke, ca. 100 g
4 lange eller 8 mindre træspid eller grillspid
2 tsk olie
2 spsk teriyakisauce eller sojasauce
¼ bakke koriander
1 lime

Sådan gør du

Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Skær peberfrugt, squash og brød i samme størrelse tern. Sæt kylling, grønt og brød på spid. Pensl med olie og 1-2 tsk teriyakisauce. Steg spiddene på en grillpande, til kødet er gennemstegt.
Drys med friske korianderblade og giv lime og evt. mere teriyakisauce til.

Tips

  • Spiddene kan også tilberedes under grill i ovn eller på havegrillen. Læg evt. træspiddene i vand nogle timer i forvejen, så brænder de ikke så let på grillen.
  • Tern af inderlår eller mørbrad af svine-, kalve- eller oksekød kan bruges i stedet for kylling.
  • Champignon, løg, aubergine m.fl. kan bruges i stedet for peberfrugt og squash.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 36%
Fedt 28%
1570 kJ - 375 kcal