Kyllingebryst med ovnbagte peberfrugter, tomater og løg

Kyllingebryst med ovnbagte peberfrugter, tomater og løg

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 kyllingebrystfiletter, 250 g
Salt og peber
1 tsk olie

1-2 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 225 g
250 g tomater – gerne cherrytomater
1 løg
1- 2 fed hvidløg
Frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
Persille


Tilbehør

400 g små kartofler

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Skær kartoflerne i halve eller i både afhængig af deres størrelse. Drys med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader.

Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i halve både.

Bland grøntsagerne. Tilsæt finthakket hvidløg, 1 spsk fintskåret frisk rosmarin, salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne. Når kartoflerne er møre er det klar til servering. Ved servering drysses med persille.


Dup brystfiletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og brun det 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg 6 minutter på hver side til kødet er netop gennemstegt. Vend jævnligt.

Tips

  • Andre grøntsager som fx selleri, jordskokker, pastinak, persillerod, kålrabi, squash, aubergine, gulerod, porre m.fl. kan bruges i stedet for peberfrugter, tomater eller løg.
  • Hvis al væsken ved grøntsagerne i fadet fordamper, kan der tilsættes bouillon eller tør vermouth. Grøntsagerne kan også tilberedes i en sautepande på komfuret.
  • Kødet kan krydres med rosmarin før det steges på panden.
  • Timian eller andre krydderurter kan bruges i stedet for rosmarin.
  • Kyllingeinderfilet kan bruges i stedet for kyllingebryst.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 54%
Fedt 15%
1730 kJ - 410 kcal

Ca. 275 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad