Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 kyllingebrystfiletter, 250 g
Salt og peber
1 tsk olie
1-2 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 225 g
250 g tomater – gerne cherrytomater
1 løg
1- 2 fed hvidløg
Frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
Persille
Tilbehør
400 g små kartofler
Sådan gør du
Skær kartoflerne i halve eller i både afhængig af deres størrelse. Drys med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader.
Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i halve både.
Bland grøntsagerne. Tilsæt finthakket hvidløg, 1 spsk fintskåret frisk rosmarin, salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne. Når kartoflerne er møre er det klar til servering. Ved servering drysses med persille.
Dup brystfiletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Tips
- Andre grøntsager som fx selleri, jordskokker, pastinak, persillerod, kålrabi, squash, aubergine, gulerod, porre m.fl. kan bruges i stedet for peberfrugter, tomater eller løg.
- Hvis al væsken ved grøntsagerne i fadet fordamper, kan der tilsættes bouillon eller tør vermouth. Grøntsagerne kan også tilberedes i en sautepande på komfuret.
- Kødet kan krydres med rosmarin før det steges på panden.
- Timian eller andre krydderurter kan bruges i stedet for rosmarin.
- Kyllingeinderfilet kan bruges i stedet for kyllingebryst.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 54%
Fedt 15%
1730 kJ - 410 kcal
Ca. 275 g frugt og grønt pr. person.