Kyllingebryst med kold tunsauce og bønnesalat

Kyllingebryst med kold tunsauce og bønnesalat

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend


Kyllingebryst med kold tunsauce og bønnesalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

8 personer som en del af frokost/buffet eller 4 personer til middag

4 kyllingebrystfiletter, 500 -600 g afhængig af pakkestørrelse
½ l hønsebouillon
1 laurbærblad

Tunsauce
1 dåse tun i vand
Salt og peber
2 spsk kapers
Purløg
2 spsk let mayonnaise

Bønnesalat
Ca. 400 g bønner evt. en blanding af grønne bønner, voksbønner og snitbønner
1 dåse store hvide bønner, butter beans
50 g semidried tomat
1 spsk olie
Basilikum

Tilbehør

300 g brød

Sådan gør du

Dup kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle. Kom dem i en gryde med kogende bouillon tilsat et laurbærblad. Kog ved svag varme i ca. 10 minutter til de er gennemkogte. Tag dem op, læg dem i et fad og lad dem afkøle med lidt af bouillonen i køleskabet.

Skær kyllingebrysterne igennem og læg dem på et fad eller på tallerkener lige før servering.

Blend tunfisken – brug evt. en stavblender – til en jævn puré. Tilsæt salt, peber, afdryppede kapers og 4 spsk fintklippet purløg samt maoyonnaise. Blend kort tid og tilsæt evt. lidt af kogelagen fra kødet til saucen har den ønskede konsistens. Smag til med yderligere krydderier. Fordel tunsaucen over kyllingestykkerne ved servering.

Skær snitbønner i 5 cm lange stykker. Kog bønnerne knap møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom dem i en si. Afkøl bønnerne. Bland afdryppede butter beans med de andre bønner og de semidried tomater. Dryp med olie. Smag til med salt og peber samt 1 håndfuld basilikumblade.

Tips

  • Man kan også anrette salaten på et stort fad med kyllingebryster og tunsauce ovenpå.
  • 100 – 200 g cherrytomater i halve eller kvarte kan bruges i stedet for semidried tomater.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis frokostret til 8 personer
Protein 36%
Kulhydrat 44%
Fedt 20%
1225 kJ – 290 kcal

Hvis middagsmad til 4 personer er energiindholdet 2450 kJ- 585 kcal pr. person og energifordelingen er ens.