Kyllingebryst med eksotisk salat

Kyllingebryst med eksotisk salat

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Kyllingebryst med eksotisk salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 kyllingebrystfilet, 500 g
Salt og peber
1-2 tsk olie
1 tsk karry – eller efter smag
1 lime

Salat
1 mellemstor, moden ananas, ca. 550 g spiselig ananas
1 agurk
2 velmodne avocadoer, ca. 250 g spiselig avocado
Frisk koriander
½ - 1 citron eller lime
1 frisk rød chili

Sådan gør du

Skræl og del ananassen. Skær den træede midterribbe fra ananaskødet og kasser den. Skær ananaskødet i grove tern.
Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ca. 3 mm tykke skiver.Flæk og udsten avocadoerne. Skrab kødet ud med en teske eller fjern skallen og skær kødet i tern.
Bland ananas, agurk og avocado med groftskåret koriander og citronsaft af ½ citron. Gem nogle hele korianderblade til pynt.
Fjern kerner fra chilien og hak den fint. Bland chili i salaten og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.Pynt med korianderblade.

Dup kyllingebrystfiletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Svits karryen under omrøring ca. 1 minut. Kom kødet på panden og brun det ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 6 minutter på hver side til kødet er gennemstegt. Vend kødet jævnligt. Server lime i skiver til kødet ved servering.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • Kyllingeinderfilet og brystfilet i strimler kan bruges i stedet for brystfilet.
  • Mango kan bruges i stedet for ananas.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 33%
Fedt 35%
1490 kJ - 355 kcal