Kyllingebryst i sur-sød peberrodssauce med broccoli

Kyllingebryst i sur-sød peberrodssauce med broccoli

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

2 personer

2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
1½ -2 dl bouillon

Peberrodssauce
½ dl mini- eller skummetmælk
1 spsk hvedemel
Salt og peber
1 spsk eddike
½ spsk sukker efter smag
1- 2 spsk revet peberrod
Evt. lidt høvlet peberrod til pynt

Tilbehør

400 g kartofler
300 g broccoli

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Læg kødet i en gryde. Hæld bouillon ved. Bring det i kog og skum. Læg låg på, og kog kødet ved svag varme ca. 10 minutter, til det er gennemkogt.

Tag kødet op og hold det varmt. Si suppen. Der skal bruges 1½ - 2 dl suppe til saucen.

Kog kartoflerne og broccolien

Ryst mælken og melet til en jævning. Bring suppen i kog. Pisk meljævningen i og bring det i kog under piskning. Lad det koge nogle minutter. Tag gryden fra varmen og smag saucen til med salt, peber, eddike og sukker og derefter med revet peberrod.

Tips

  • Overskydende suppe kan gemmes i køleskabet og bruges til suppe eller sauce.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 51%
Fedt 12%
1785 kJ – 425 kcal
Sund hverdagsmad