Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
1½-2 dl bouillon
Aspargessauce
500 g grønne asparges
Lys saucejævner
Salt og peber
Tilbehør
½ kg kartofler
¼ bundt dild
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Læg kødet i en gryde. Hæld bouillon ved. Bring det i kog og skum. Læg låg på, og kog kødet ved svag varme ca. 10 minutter, til det er gennemkogt.
Bræk rodenderne af de grønne asparges. Skær dem i 3 cm lange stykker.
Tag kødet op, og hold det varmt. Si suppen. Der skal bruges ca. 1½ dl suppe til saucen. Kog aspargesene i suppen ca. 5 minutter og tag dem op. Hold dem varme.
Jævn suppen med saucejævner. Smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne.
Klip dilden og server den til retten.
Tips
- Kyllingeinderfilet kan bruges i stedet for kyllingebrystfilet. Kogetiden er kortere.
- Hvide asparges kan bruges i stedet for grønne. Skræl de hvide asparges fra hoved og nedefter, og kog dem lidt længere tid end de grønne. Kogetiden for asparges er meget afhængig af tykkelsen.
- Broccoli kan bruges sammen med eller i stedet for asparges.
- Hvide eller grønne asparges fra glas eller dåse kan bruges i stedet for friske.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 57%
Fedt 11%
1875 kJ – 445 kcal