Kylling i sur-sød peberrodssauce med gulerødder og kartofler

Kylling i sur-sød peberrodssauce med gulerødder og kartofler

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Kylling i sur-sød peberrodssauce med gulerødder og kartofler

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

5 personer

1 kylling, ca. 1600 g
salt
1 løg
2 kviste timian
2 laurbærblade
8 peberkorn

Peberrodssauce
1 dl fløde, 9% eller mælk
3 spsk hvedemel
10 g smør
2 spsk eddike
½-1 spsk sukker efter smag
3-4 spsk revet peberrod
Evt. lidt høvlet perberrod til pynt

Tilbehør

1¼ kg kartofler
1-2 bundter nye gulerødder eller 5 gulerødder

Sådan gør du

Del kyllingen i fire – seks stykker og læg dem i en gryde. Hæld ca. ½ l vand ved, så det lige netop dækker. Bring vandet i kog og skum. Tilsæt salt, et helt løg, timian, laurbærblade og peberkorn. Læg låg på, og kog kyllingen ved svag varme 35 – 45 minutter, til den er gennemkogt.

Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Der skal bruges ca. 4 dl suppe til saucen.
Pil skindet af kyllingestykkerne og kasser skindet. Fjern evt. benene på brystkødet. Varm kødet i suppen. Tag det op og hold det varmt.

Kog kartoflerne og gulerødderne.

Ryst fløden og melet til en jævning. Bring suppen i kog. Pisk meljævningen i og bring det i kog under piskning. Pisk smørret i og lad det koge nogle minutter. Tag gryden fra varmen og smag saucen til med eddike, sukker og salt og derefter med revet peberrod.

Tips

  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Skindet kan fjernes før kogning.
  • Udskæringer uden skind som brystfilet, inderfilet og lårfilet kan også bruges i stedet for en hel kylling. Kogetiden er kortere.
  • Hvis der bruges meget vand til kogning af kyllingen, smager suppen ikke af ret meget. Den kan evt. koges ind til der er 4 dl væske.
  • Overskydende suppe kan gemmes i køleskabet og bruges til suppe eller sauce.
  • I stedet for at tilsætte smør kan man undlade at skumme suppen for fedt.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 32%
Kulhydrat 43% 
Fedt 25%
2390 kJ – 570 kcal