Kylling i paprikasauce med risblanding

Kylling i paprikasauce med risblanding

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kylling i paprikasauce med risblanding Kylling i paprikasauce med risblanding

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4 personer

1 kylling, 1400 g
Salt og peber
75 g bacon evt. i tern
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk paprika
2 spsk tomatpuré
2½ dl bouillon eller vand
250 g champignon

Tilbehør

700 g risblanding, frossen
4 spsk fast yoghurt, 10% eller creme fraiche, 9%

Sådan gør du

Del kyllingen i fire - seks stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en gryde eller sauterpande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad.
Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken. Kom bacon i tern eller strimler i gryden sammen med hakket løg og hvidløg. Steg det et par minutter før paprika, tomatpuré og bouillon eller vand tilsættes. Læg kyllingestykkerne ned i saucen. Læg låg på og kog ved svag varme 30 minutter. Tilsæt champignon skåret i skiver og kog retten i yderligere ca. 10 minutter til kyllingelårene er gennemkogte og møre. Smag til med salt og paprika.

Kog risblandingen.

Server fast yoghurt eller creme fraiche til retten.

Tips

  • Jævn evt. saucen lidt med saucejævner.
  • Skindet på kyllingen kan evt. fjernes før servering. Skindet kan også fjernes før tilberedning.
  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges, de brunes evt. i lidt olie.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises med skind
Protein 34%
Kulhydrat 20%
Fedt 46% 
3120 kJ – 745 kcal

Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 41%
Kulhydrat 28%
Fedt 31%
2280 kJ – 545 kcal