Kylling i karry - klassisk opskrift

Med denne opskrift på kylling i karry kan du lave den populære børnevenlige ret fra bunden af. Vi har brugt en hel kylling, men du kan sagtens bruge kyllingebryst, når det skal gå stærkt.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kylling i karry

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

5 personer

1 kylling, ca. 1600 g
salt
1 løg
2 kviste timian
2 laurbærblade
8 peberkorn

Karrysauce
20 g smør
1 stort løg
1 syrligt æble
2 tsk karry
3 spsk hvedemel

Tilbehør

4 dl ris
500 g broccoli
4-6 tsk mangochutney

Sådan gør du

Del kyllingen i fire – seks stykker og læg dem i en gryde. Hæld ca. ½ l vand ved, så det lige netop dækker. Bring vandet i kog og skum. Tilsæt salt, et helt løg, timian, laurbærblade og peberkorn. Læg låg på, og kog kyllingen ved svag varme 35 – 45 minutter.
Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Der skal bruges ca. 4 dl suppe til saucen.

Pil skindet af kyllingestykkerne og kasser skindet. Fjern evt. benene på brystkødet. Varm kødet i suppen. Tag det op, og hold det varmt.

Varm smørret i en gryde. Svits hakket løg, æblet i små tern og karry i smørret. Rør melet i. Tilsæt 4 dl suppe - lidt ad gangen under omrøring. Lad saucen koge 5 minutter. Smag til med salt, peber og karry.

Kog risene og broccolien.

Tips

  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Skindet kan fjernes før kogning.
  • Udskæringer uden skind som brystfilet, inderfilet og lårfilet kan også bruges i stedet for en hel kylling. Kogetiden er kortere.
  • Saucen kan tilsættes lidt fløde.
  • Hvis der bruges meget vand til kogning af kyllingen, smager suppen ikke af ret meget. Den kan evt. koges ind, til der er 4 dl væske.
  • Overskydende suppe kan gemmes i køleskabet og bruges til suppe eller sauce.
  • Brug naturris frem for hvide ris.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 32%
Kulhydrat 44%
Fedt 24%
2490 kJ – 595 kcal