Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ris
4 dl ris
Kylling i karry
½ græskar, ca. 300 g eller søde kartofler, hvis græskar ikke er i sæson
2 løg
1 æble
2 tsk olie
1 spsk karry
250 g kyllingebryst
1 spsk hvedemel
1 hønsebouillonterning
Eddike
Salt og peber
Evt. lidt bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisning på pakken
- Skyl græskar og skær det i tern 2x2 cm
- Pil løg og skær det i tern
- Skyl æble, fjern kernehus og skær det i tern
- Varm olie i gryde ved god varme og svits karryen af heri
- Tilsæt græskar, løg og æble og steg det godt igennem
- Tilsæt mel og rør det godt ind
- Tilsæt 5 dl bouillon og lad det koge op
- Skru ned til svag varme og lad retten simre i 10 minutter til græskar er næsten mørt
- Skær kyllingebryst i strimler og kog det yderligere 5 minutter
- Smag til med salt, peber, eddike og evt. mere karry
Tips
Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19% - 22 gram protein
Kulhydrat 65% - 74 gram kulhydrat
Fedt 16% - 8 gram fedt
1970 kJ – 470 kcal
600 g frugt og grønt i retten / 150 g pr. person