Kylling i karry – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Kylling i karry – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk | Efterår | Hovedretter | Sund hverdagsmad, Hverdag


Kylling i karry – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Ris
4 dl ris

Kylling i karry
½ græskar, ca. 300 g eller søde kartofler, hvis græskar ikke er i sæson
2 løg
1 æble
2 tsk olie
1 spsk karry
250 g kyllingebryst
1 spsk hvedemel
1 hønsebouillonterning
Eddike
Salt og peber

Evt. lidt bredbladet persille til pynt

 

Sådan gør du

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Skyl græskar og skær det i tern 2x2 cm
  3. Pil løg og skær det i tern
  4. Skyl æble, fjern kernehus og skær det i tern
  5. Varm olie i gryde ved god varme og svits karryen af heri
  6. Tilsæt græskar, løg og æble og steg det godt igennem
  7. Tilsæt mel og rør det godt ind
  8. Tilsæt 5 dl bouillon og lad det koge op
  9. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 10 minutter til græskar er næsten mørt
  10. Skær kyllingebryst i strimler og kog det yderligere 5 minutter
  11. Smag til med salt, peber, eddike og evt. mere karry

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19% - 22 gram protein
Kulhydrat 65% - 74 gram kulhydrat
Fedt 16% - 8 gram fedt
1970 kJ – 470 kcal

600 g frugt og grønt i retten / 150 g pr. person