Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
5 personer
1 kylling, ca. 1600 g
salt
1 løg
2 kviste timian
2 laurbærblade
8 peberkorn
Champignonsauce
15 g smør
1 løg
250 g champignon
½ citron
3 spsk hvedemel
½ dl fløde, 9%
Tilbehør
1¼ kg kartofler
12 små gulerødder
½ bundt persille
Sådan gør du
Del kyllingen i fire – seks stykker og læg dem i en gryde. Hæld ca. ½ l vand ved, så det lige netop dækker. Bring vandet i kog og skum. Tilsæt salt, et helt løg, timian, laurbærblade og peberkorn. Læg låg på og kog kyllingen ved svag varme 35 – 45 minutter.
Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Der skal bruges ca. 3 dl suppe til saucen.
Pil skindet af kyllingestykkerne og kasser skindet. Fjern evt. benene på brystkødet. Varm kødet i suppen. Tag det op og hold det varmt.
Varm smørret i en gryde uden det tager farve. Svits finthakket løg og champignon i skiver i smørret. Tilsæt lidt citronsaft, så svampene beholder den lyse farve. Rør melet i. Tilsæt suppen lidt ad gangen under omrøring. Lad saucen koge 5 minutter. Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og citronsaft.
Kog kartoflerne og gulerødderne
Hak persillen og server den til retten.
Tips
- Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Skindet kan fjernes før kogning.
- Udskæringer uden skind som brystfilet, inderfilet og lårfilet kan også bruges i stedet for en hel kylling. Kogetiden er kortere.
- Hvis der bruges meget vand til kogning af kyllingen, smager suppen ikke af ret meget. Den kan evt. koges ind, til der er 3 dl væske.
- Overskydende suppe kan gemmes i køleskabet og bruges til suppe eller sauce.
- En rest champignonsauce kan tilsættes en rest kylling i tern og serveres på ristet brød eller i tarteletter evt. pyntet med ristet bacon.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 32%
Kulhydrat 44%
Fedt 24%
2490 kJ – 595 kcal