Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 kyllingebryster, 600 g
1 spsk olie
600 g broccoli
2 løg, 250 g
1 tsk chiliflager
2 dl hønsebouillon
salt og peber
Aioli
180 g afdryppede syltede rødbeder
3 spsk græsk yoghurt 0,5% eller andet magert syrnet produkt
1 fed hvidløg
½ citron
Pynt
Et par kviste persille eller koriander
Sådan gør du
Skær kylling i mundrette stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Skær broccoli i mindre buketter.
Pil løg og skær det i tynde både.
Varm fedtstof i en gryde ved god varme. Svits kyllingestykkerne hurtigt.
Tilsæt broccoli og løg og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt chili og bouillon, skru ned til middel varme og lad simre i 5-6 minutter.
Smag til med salt og peber.
Kom afdryppede rødbeder i en blender og blend til en grov puré.
Kom nogle dråber vand i, hvis blenderen ikke lige tager fat.
Kom yoghurt, hvidløg og 1 tsk citronsaft i blenderen og blend sammen.
Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille/koriander.
Tips
- Server evt. kogt perlespelt til resten af familien.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 47 %
Kulhydrat 21 %
Fedt 32 %
1450 kJ – 345 kcal