Krydret skinkemignon med bagte tomater

Krydret skinkemignon med bagte tomater

Af Morten Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

1 skinkemignon, ca. 300 g
salt og peber
½ spsk olie
basilikum

Bagte tomater
4 tomater
½-1 salatløg
1 spsk olivenolie
¼ tsk sukker
20-30 g hel parmesan

Tilbehør

250 g brød

Sådan gør du

Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun hurtigt mignonen i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfast fad og krydr med finthakket basilikum og revet citronskal. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg 30-40 minutter til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag kødet ud af ovnen. Skær kødet i skiver.

Bagte tomater 
Halver tomaterne og stil dem i et ovnfast fad med snitfladen opad. Krydr med finthakket løg, lidt citronsaft, olivenolie, en anelse sukker samt salt og peber. Stil tomaterne i ovnen sammen med kødet.
Pynt tomaterne med parmesan i skiver og basilikum ved servering.

Tips

  • Kartofler kan serveres til i stedet for brød.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30% 
2910 kJ - 695 kcal