Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
3-4 personer
Mignon
2 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk paprika
1 tsk karry
1 tsk tørret timian
1 mignon af skinke fra gris
4 dl vand
Grøntsager
500 g kartofler
2 gulerødder
200 g grønne asparges
½ tsk salt
150 g frosne sukkerærter
Sauce
1 spsk creme fraiche, 18%
1 tsk majsstivelse
½ dl vand
1½ dl suppe fra kogning af kødet
salt
peber
Pynt
persille
Sådan gør du
Skinkemignon
- Kom salt, peber, paprika, karry og timian i en lille frostpose. Bland krydderierne godt.
- Læg kødet i frostposen og vend det i krydderblandingen. Læg posen med mignonen i køleskabet og lad den trække i mindste 20 minutter. Vend af og til posen.
- Hæld 3 dl vand i en lille gryde og kog det.
- Tag kødet ud af posen og læg kødet i gryden
- Kog kødet ved svag varme i 10 minutter med låg. Vend kødet
- Kog kødet ca. 10 minutter mere.
- Stik et stegetermometer midt i kødet. Mål temperaturen. Når centrumtemperaturen er 70 grader, er kødet færdigt.
- Tag kødet op. Lad suppen, som kødet er kogt i, blive i gryden.
- Pak kødet ind i stanniol.
Grøntsager
- Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i store tern.
- Skyl og skræl guleroden. Skær den i skrå stykker på 1 cm.
- Skær den nederste hårde del af aspargesene. Skyl og skær dem i stykker på ca. 3 cm.
- Læg kartoflerne og gulerødderne i en gryde. Hæld vand i gryden til kartofler og gulerødder er dækket,
- Kom salt i gryden og kog i 5 minutter.
- Kom aspargesene i gryden og kog i 3 minutter,
- Kom sukkerærterne i gryden og kog 2 minutter.
- Mærk om grøntsagerne er møre.
- Tag grøntsagerne op med en hulske.
- Læg grøntsagerne på et fad.
Sauce
- Rør creme fraiche, majsstivelse og vand sammen til en jævning.
- Kog suppen, som kødet er kogt i.
- Hæld jævningen i suppen, mens du pisker godt. Kog saucen igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i en skål.
Anretning
- Skær kødet i tynde skiver.
- Løg kødet ved siden af grøntsagerne.
- Skyl og hak persillen. Pynt med persillen.
- Server saucen til.
Energifordeling
Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 1277 kJ (305 kcal)
Protein: 30 g
Kulhydrat: 27 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 7 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 240 kJ (57 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g