Tilberedningstid
Ca. 3½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 skank af gris
2 tsk salt
½ tsk kværnet peber
1 tsk enebær
Tortillas
370 g vand
5 g salt
170 g majsmel
Krydret butternut-squash
1 butternut squash
½ gul eller rød chili
½ bdt koriander
1 rødløg
1 lime
2 tsk salt
Sådan gør du
Skank
- Rids sværen på skanken og gnid den med salt og peber og knuste enebær.
- Læg skanken i en bradepande med lidt vand i bunden og tilbered skanken ved 160 grader i 3 timer. Kødet er færdigt, når det let kan pilles af benet.
Tortillas
- Kog vand og salt op i en tykbundet gryde.
- Tilsæt 150 g majsmel og rør det godt sammen til en tyk dej.
- Tag gryden af varmen og lad det hvile lidt i gryden, før dejen tages op og æltes let sammen med lidt mere majsmel til det ikke klistrer fast til bordet.
- Pak tortilladejen i film og lad den hvile på køl i ca. 1 time.
- Vej herefter dejen af i stykker af 25 gram og rul dem tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Steg tortillaerne på en meget varm og tør pande ca. 2 minutter på begge sider.
Krydret butternut-squash
- Vask butternut-squash grundigt og læg den på en bageplade.
- Stil den i en kold oven der indstilles på 160 grader og bag til den sammen med skanken til den er helt mør i ca. 1 time.
- Skær butternut-squashen over på midten og fjern kerner og skal. Frugtkødet kommes i en skål og moses let.
- Snit chili, koriander og rødløg fint.
- Pres lime for saft.
- Smag butternut mosen til med chili, rødløg og koriander, friskpresset limesaft og salt.
Servering
Fordel to tortillaer på hver tallerken og fordel en stor skefuld butternut-squash på alle tortillaerne. Øverst anrettes plukket griseskank og tortillaerne pyntes af med korianderblade, andre urter, ananaskirsebær eller hvad du har lyst til.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det skank fra gris. Tidligere hed udskæringen skank fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2246 kJ (535 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 52 g
kostfibre: 6 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 440 kJ (105 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g