Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hakket grisekød, 3-6% fedt
¾-1 tsk salt
¼-½ tsk peber
1-2 tsk tørret rosmarin, timian eller oregano
1 æg
1 løg
¾ dl hvedemel
1 dl minimælk eller skummetmælk
1 lille æble, fx cox orange
6-8 soltørrede tomater
Tomatsauce
7-8 dl mosede tomater fra glas eller karton eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
2 laurbærblade
2-4 fed hvidløg
Evt. ½ citron
Tilbehør
150 g fuldkornspasta
300 g grønne bønner
Dild eller persille
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, rosmarin, æg og revet løg. Tilsæt mel og mælk og rør til farsen er sammenhængende. Rør revet æble og finthakkede tørrede tomater i.
Hæld tomaterne i en gryde eller pande. Tilsæt laurbærblade, hakket hvidløg, salt, peber og evt. lidt revet citronskal. Bring det i kog. Form 16 kødboller/frikadeller. Læg 12 kødboller formet med en barneske ned i tomatsaucen. Kog kødbollerne ca. 10 minutter til de er gennemkogte. Steg 4 frikadeller og brug dem i madpakken.
Tips
- Broccoli, porre, ærter eller andre grøntsager kan bruges i stedet for grønne bønner.
- Tomatsaucen kan tilsættes hakket løg og frisk basilikum.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 620 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2022 kJ (481 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 12 g
fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 327 kJ (78 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 620 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2152 kJ (512 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 12 g
fedt 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 348 kJ (83 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person