Krydderkrebinetter med tomatkartofler

Nem og hurtig hverdagsmad med mange grøntsager.

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Krydderkrebinetter med tomatkartofler

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie

Tomatkartofler
1,2 kg kartofler
1 stort løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie
1 dåse hakkede tomater
1 tsk tørret timian
2 dl bouillon
1 lille bundt persille

Tilbehør

300 g broccoli eller andre grøntsager efter smag og sæson

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skær løget i tynde skiver og hak hvidløget fint.
Kom olien i en gryde ved god varme. Svits løg og hvidløg under omrøring et par minutter.
Tilsæt kartofler, tomater, timian, bouillon, salt og peber. Læg låg på og bring det i kog.
Skru ned til middel varme og kog til kartoflerne er møre.
Hak persillen og drys den over ved servering.

Form 4 krebinetter, 1½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Kog broccoli.

Tips

  • Krydderierne kan også blandes i det hakkede kød før krebinetterne formes og vendes i rasp.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 735 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2389 kJ (569 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 10 g

fedt: 16 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 324 kJ (77 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 735 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2551 kJ (607 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 10 g

fedt: 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 346 kJ (82 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

 

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo