Krydderkrebinetter med kartofler, tomatsauce og ærter

Krydderkrebinetter med kartofler, tomatsauce og ærter

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Krydderkrebinetter med kartofler, tomatsauce og ærter

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie

Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½ terning grøntsagsbouillon

Tilbehør

230 g kartofler
400 g ærter

Sådan gør du

  1. Form 4 krebinetter, 1 ½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
  5. Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
  6. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  7. Kog ærterne.

Tips

  • Krebinetterne kan fryses ned, hvis de pakkes i en frysepose.
  • Krydderierne kan også blandes i det hakkede kød før krebinetterne formes og vendes i rasp.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2006 kJ (478 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 26 g

kostfibre: 8 g

fedt: 24 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 463 kJ (110 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 6 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 6 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2168 kJ (516 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 26 g

kostfibre: 8 g

fedt: 29 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 500 kJ (119 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g