Krydderkrebinetter med kartofler, tomatsauce og ærter

Krydderkrebinetter med kartofler, tomatsauce og ærter

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie

Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½ terning grøntsagsbouillon


Tilbehør

230 g kartofler
400 g ærter

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Form 4 krebinetter, 1 ½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
  5. Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
  6. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  7. Kog ærterne.

Tips

  • Krebinetterne kan fryses ned, hvis de pakkes i en frysepose.
  • Krydderierne kan også blandes i det hakkede kød før krebinetterne formes og vendes i rasp.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 37%
Fedt 39%
2463 kJ - 586 kcal
Sund hverdagsmad