Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie
Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½ terning grøntsagsbouillon
Tilbehør
230 g kartofler
400 g ærter
Sådan gør du
- Form 4 krebinetter, 1 ½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
- Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
- Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Kog ærterne.
Tips
- Krebinetterne kan fryses ned, hvis de pakkes i en frysepose.
- Krydderierne kan også blandes i det hakkede kød før krebinetterne formes og vendes i rasp.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2006 kJ (478 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 8 g
fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 463 kJ (110 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g
Næringsindhold pr. person (ca. g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2168 kJ (516 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 8 g
fedt: 29 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 500 kJ (119 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 7 g