Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
5 personer
Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie
Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½
terning grøntsagsbouillon
Kartoffelmos
330 g kartofler
50 g smør
80 g piskefløde
Salt og peber
Tilbehør
150 g ærter
Sådan gør du
- Form 5 krebinetter, 1½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
- Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
- Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
- Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og piskefløde. Smag til med salt og peber.
- Kog ærterne.
Tips
- Krebinetterne kan fryses ned, hvis de pakkes i en frysepose.
- Krydderierne kan også blandes i det hakkede kød før krebinetterne formes og vendes i rasp.
- Læs mere på temasiden: "Småtspisende"
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
(med et lille glas sødmælk)
Protein 21%
Kulhydrat 19%
Fedt 60%
2117 kJ - 504 kcal