Krydderkrebinetter med kartoffelmos og flødetomatsauce

Opskrift til personer med lille appetit.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Hovedretter, Småtspisende | Hverdag


Krydderkrebinetter med kartoffelmos og flødetomatsauce

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie

Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½ terning grøntsagsbouillon

Kartoffelmos
330 g kartofler
50 g smør
80 g piskefløde
Salt og peber

Tilbehør

150 g ærter

Sådan gør du

  1. Form 5 krebinetter, 1½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
  4. Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
  5. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og piskefløde. Smag til med salt og peber.
  6. Kog ærterne.

Tips

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød - Sund hverdagsmad: 

Energi: 2149 kJ (512 kcal)

protein: 27 g

kulhydrat: 20 g

kostfibre: 4 g

fedt: 36 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød

Energi: 623 kJ (148 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 10 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød - småtspisende. Med et lille glas sødmælk: 

Energi: 2279 kJ (543 kcal)

protein: 25 g.

kulhydrat: 20 g

kostfibre: 4 g

fedt 40 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 660 kJ (157 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 12 g