Krydderkrebinetter med kartoffelmos og flødetomatsauce - småtspisende

Opskrift til personer med lille appetit.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Hovedretter, Småtspisende | Hverdag


Krydderkrebinetter med kartoffelmos og flødetomatsauce

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Krebinetter
500 g hakket grisekød
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
2-3 spsk rasp
1-2 spsk olie

Tomatsauce
½ løg, 50 g
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk paprika
1 dåser flåede tomater
1 dl piskefløde
½ terning grøntsagsbouillon

Kartoffelmos
330 g kartofler
50 g smør
80 g piskefløde
Salt og peber

Tilbehør

150 g ærter

Sådan gør du

  1. Form 5 krebinetter, 1½ cm tykke. Bland krydderierne med rasp. Vend krebinetterne i krydderraspen.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
  4. Hæld tomater, fløde, bouillonterning og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
  5. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og piskefløde. Smag til med salt og peber.
  6. Kog ærterne.

Tips

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
(med et lille glas sødmælk)
Protein 21%
Kulhydrat 19%
Fedt 60%
2117 kJ - 504 kcal