Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Kært barn har mange navne. Krebinetter eller karbonader? Her serverer vi dem i en klassisk version af hakket kalv og gris, paneret i rasp og stegt sprøde på panden. Rent kræs.

Af Marie Melchior | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g hakket kalv og gris, 8-12 % fedt
Salt og peber
1 æg
1 dl rasp, 45 g
1 spsk smør
1 spsk olie

Stuvede ærter og gulerødder
4-5 gulerødder
2 spsk mel
2 spsk blødt smør
300 g fine ærter

1 bundt persille

800 g kartofler

Pynt
Evt. lidt friske ærteskud

Sådan gør du

  1. Form kødet til bøffer 1½ cm tykke og krydr med salt og peber.
  2. Pisk ægget let sammen i en flad skål. Kom rasp i en skål. Vend bøfferne først i æg herefter i rasp.
  3. Varm smør og olie på en pande ved god varme.
  4. Steg karbonaderne 6-7 minutter på hver side.
  5. Kog kartoflerne.
  6. Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
  7. Kog gulerødderne 2-3 minutter i letsaltet vand, der lige dækker.
  8. Rør mel og blødt smør til en smørbolle. Rør den i gulerødderne. Lad det koge et par minutter mens der røres.
  9. Tilsæt ærter og varm igennem.
  10. Skyl og hak persille, kom den i saucen. Smag til med salt og peber.

Tips

  • I Jylland hedder det karbonader og på Sjælland krebinetter.
  • Her er opskriften med halvt kalvekød, halvt kød fra gris, men rent kalvekød eller kød fra gris er også en mulighed.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2652 kJ (631 kcal)

protein: 45 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 10 g

fedt: 23 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 461 kJ (110 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2910 kJ (693 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 10 g

fedt 31 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 506 kJ (121 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre:  2 g

fedt: 5 g