Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g hakket kalv og gris, 8-12 % fedt
Salt og peber
1 æg
1 dl rasp, 45 g
1 spsk smør
1 spsk olie
Stuvede ærter og gulerødder
4-5 gulerødder
2 spsk mel
2 spsk blødt smør
300 g fine ærter
1 bundt persille
800 g kartofler
Pynt
Evt. lidt friske ærteskud
Sådan gør du
- Form kødet til bøffer 1½ cm tykke og krydr med salt og peber.
- Pisk ægget let sammen i en flad skål. Kom rasp i en skål. Vend bøfferne først i æg herefter i rasp.
- Varm smør og olie på en pande ved god varme.
- Steg karbonaderne 6-7 minutter på hver side.
- Kog kartoflerne.
- Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
- Kog gulerødderne 2-3 minutter i letsaltet vand, der lige dækker.
- Rør mel og blødt smør til en smørbolle. Rør den i gulerødderne. Lad det koge et par minutter mens der røres.
- Tilsæt ærter og varm igennem.
- Skyl og hak persille, kom den i saucen. Smag til med salt og peber.
Tips
- I Jylland hedder det karbonader og på Sjælland krebinetter.
- Her er opskriften med halvt kalvekød, halvt kød fra gris, men rent kalvekød eller kød fra gris er også en mulighed.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2652 kJ (631 kcal)
protein: 45 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 10 g
fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 461 kJ (110 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2910 kJ (693 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 10 g
fedt 31 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 506 kJ (121 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g