Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
salt og peber
2 spsk revet mild ost
1 bundt purløg
3 spsk mel
10 g smør
Tilbehør
Kartoffelmos
200 g salat af fx fintstrimlet kål, 1 lille løg, 1 strimlet peberfrugt og olie/eddikedressing
Sådan gør du
Rør kødet med salt og peber, ost, fintklippet
purløg og form det til 4 krebinetter. Vend dem i mel, og brun dem på panden ved
god varme i 1 minut på hver side. Dæmp varmen til middel varme og steg dem
færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Tips
- Hakkede grøntsager eller baconstykker i farsen er en god afveksling.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 310 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1672 kJ (398 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 20 g
kostfibre: 3 g
fedt: 21 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 539 kJ (128 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g
Næringsindhold pr. person (ca. 310 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1834 kJ (437 kcal)
protein: 31 g
kulhydrat: 20 g
kostfibre: 3 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 592 kJ (141 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 8 g